Proiectele de 100 milioane euro anunţate de Ministerul Educaţiei au fost anulate din lipsă de comunicare

Proiectele de
100 milioane euro anunţate de Ministerul Educaţiei au fost anulate din lipsă de
comunicare

Prelungirea termenului trebuia să se facă pentru data de 28 august    FOTO: Shutterstock

Depunerea ofertelor pentru proiectele POSDRU anunţate de Ministerul Educaţiei în luna iulie a fost anulată ca urmare a neaprobării prelungirii termenului de depunere a proiectelor pentru data de 28 august din lipsă de comunicare, potrivit declaraţiilor făcute de secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Educaţiei, Gabriel Ispas, pentru Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre cele 51 de anunţuri de selectare de parteneri în vederea depunerii de proiecte de aproximativ 100 de milioane de euro care au fost anunţate de Ministerul Educatiei pe 23 iulie, cu termen limită de depunere a ofertelor 2 zile mai târziu, scrie Hotnews.

"Ca urmare a neaprobării corrigendumului de prelungire a termenului de depunere a proiectelor pentru data de 28 august, aşa cum Ministerul solicitase, proiectele nu au putut fi încărcate în ActionWeb până la data de 14 august, orele 16. Ca urmare, Ministerul nu a depus niciun proiect care să aibă parteneri entităţi private. La această aplicaţie ministerul nu a depus (şi nici nu poate depune) oferte întrucât liniile s-au închis (care să aibă parteneri privaţi). Ca urmare a închiderii liniei de depunere de proiecte, ministerul nu mai poate depune proiecte şi, pe cale de consecinţă, nu va selecta parteneri", a precizat Gabriel Ispas.

El a mai spus că regretă lipsa de comunicare, numai că ministerul nu are o armata de oameni, iar vara este o perioadă foarte aglomerată în educaţie, având în vedere organizarea examenelor naţionale: Bacalaureat, Evaluare Naţională (Capacitate), Titularizare şi Definitivare.

Întrebat dacă ideile pe care le va publica Ministerul de acum încolo trebuie sa fie mai bune, Ispas a spus că din punctul lui de vedere, da.

„Sincer, opinia mea despre cele 51 de idei este că puteau să fie 20, care să răspundă aceloraşi nevoi, dar mult mai bine structurat, mult mai bine gândit. Pentru sistemul educaţional nu este nicio pierdere, după părerea mea, faptul că s-a anulat această operaţiune“, a mai spus Ispas.

Ministerul Educaţiei a vrut să prelungească termenul de depunere

Termenul iniţial de depunere a proiectelor trebuia să fie prelungit, după ce ministerul a fost acuzat că ar fi acordat prea puţin timp, două zile, posibililor parteneri din privat.

Termenul limită de înscriere a dosarelor de parteneriat pentru 46 dintre aceste proiecte, menţionat într-un anunţ publicat în 23 iulie, a fost stabilit de minister pentru 25 iulie, adică două zile mai târziu, restul de cinci proiecte, anunţate în 24 iulie, având termen de depunere a dosarelor data de 26 iulie, adică tot după două zile.

Ministerul Educaţiei a anunţat atunci, printr-un comunicat de presa că "Datorită prelungirii până la data de 14 august 2013 a termenului-limită de depunere a proiectelor POSDRU Axele 1 şi 2 (DMI 1.1, 1.2, 1.3, 2.1 şi 2.3) şi pentru a evita orice interpretare legată de intervalul insuficient de timp pentru depunerea ofertelor, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis extinderea termenului în care pot fi depuse aceste oferte de parteneriat. Noul termen este data de luni, 5 august 2013, ora 16.00".

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: