Cine este profesorul numit secretar de stat la Cercetare. Dragoş Ciuparu i-a dat lui Ponta verdict de plagiat

Cine este profesorul numit secretar de stat la Cercetare. Dragoş Ciuparu i-a dat lui Ponta verdict de plagiat

Dragoş Ciuparu şi-a făcut doctoratul la Universite Paris Diderot, Paris 7, apoi a fost cercetător Universitatea Yale, SUA. FOTO Mediafax / Razvan Chirita

Dragoş Ciuparu va fi numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Cercetare. Numirea vine la peste 2 luni de la instalarea guvernului Orban şi după ce şeful executivului a decis ca acest domeniu să nu mai fie organizat ca minister separat sau ca autoritate naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii ani, a fost membru al echipei de consilieri a Uniunii Europene pentru asistenţă în politici publice în Republica Moldova, pe domeniile Educaţie şi Cercetare.

Dragoş Ciuparu este profesor la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Între 2010 şi 2012, în mandatul de ministru a Educaţiei al lui Daniel Funeriu, profesorul Ciuparu a fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. Ca şef al Cercetării, în 2011, Ciuparu a lansat o procedură de evaluare a institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare, care s-a finalizat însă în guvernul social-democrat ce s-a succedat la putere, iar rezultatele nu au mai fost folosite în aplicarea finanţării în cercet

Timp de patru ani, între 2001 şi 2005, Dragoş Ciuparu a fost Cercetător ştiinţific / Lector la Universitatea Yale. Universitatea americană a fost pe locul 17 în lume potrivit QS World Rankings. Timp de doi ani a avut o bursă postdoctorală la aceeaşi universitate.

Dragoş Ciuparu a fost un membru al CNATDCU care, în 2012, a dat, în unanimitate, verdict de plagiat în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Verdictul a fost, ulterior, desfiinţat de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: