Cursurile de internship, la fel de bune ca o diplomă universitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studentii romani au cele mai scăzute venituri FOTO

Guvernul britanic promovează programele de internship ca o alternativă valabilă la diplomele universitare. Subsecretarul de stat Matthew Hancock îi încurajează pe tineri să înveţe direct de la locul de muncă, în încercarea de a le oferi o altă opţiune celor care abandonează studiile universitare.

Tinerii britanici încep să aleagă cursurile de internship în detrimentul studiilor universitare, scrie "the Telegraph". Este posibil ca acest trend să continue, din moment ce programele de internship reprezintă o alternativă mai ieftină de a obţine o diplomă, iar numărul tinerilor de 18 ani care urmează o facultate a scăzut cu 57.000 din toamna lui 2012.

Un număr tot mai mare de studenţi din Marea Britanie aleg să se lase de facultate pentru a munci şi pentru a evita acumularea de datorii în valoare de aproximativ 738.660 de euro pentru a acoperi taxele de şcolarizare şi costul de a trăi.

„De prea mult timp există o diviziune artificială şi contraproductivă între învăţarea practică şi academică şi nu există motiv pentru care nu poţi atinge aceeaşi calificare, fără o diplomă şi numai cu ceea ce înveţi direct de la locul de muncă“, a declarat subsecretarului de stat pe educaţie, Matthew Hancock.

Miniştrii vor să vadă programe de ucenicie la firme de top, care să fie egale cu studiile complete sau cu cele de master.

Guvernul britanic se află în tratative cu şcoala de avocatură BPP, una dintre cele mai mari instituţii de acest profil din Marea Britanie, ce asigură o educaţie profesională în domeniul legal, pentru un program de internship ce se va finaliza cu o calificare pentru postul de avocat.

O recenzie oficială a antreprenorului Doug Richard, recomandă ca programele de ucenicie să fie văzute ca fiind egale cu diplomele de licenţă. Într-o emisiune televizată, omul e afaceri a precizat că standardele acestor programe ar trebui ridicate, astfel încât să nu mai fie considerate ca fiind la un nivel mai scăzut în comparaţie cu facultăţile.

Experţii avertizează studenţii să nu uite de valoarea unei universităţi, atunci când îşi aleg calea pe care o vor urma.

„Potenţialii studenţi nu trebuie să uite de valoarea excelentă adusă de universităţi, în termen de câştiguri adiţionale în carieră cât şi de o educaţie mai completă“, a declarat deputatul Rob Wilson.

Sally Hunt, secretarul general al Uniunii Universitare şi Colegiale, a declarat că tinerii nu ar trebui să fie încurajaţi să ia decizii cu privire la educaţia lor pe baza costurilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite