Comunitatea universitară târgovişteană şi-a ales ieri noul său rector, în persoana doamnei conf. univ. dr. Laura Gorghiu. La vot au participat 312 profesori, cercetători şi studenţi dintre cei 325 cu drept de vot, conferind astfel o mare legitimitate noii conduceri a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, care a obţinut 156 de voturi din cele 302 valabil exprimate. Programul echipei câştigătoare este intitulat „Împreună formăm elitele prin performanţă şi determinare” şi îşi propune să se concentreze pe performanţă, calitate şi responsabilitate socială.

Prima femeie rector a Universităţii „Valahia” din Târgovişte este absolventa Liceului "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte în anul 1989, a studiilor de licenţă parcurse în perioada 1989-1994 în cadrul Facultăţii de Chimie a Universităţii Bucureşti şi a studiilor doctorale urmate la aceeaşi universitate bucureşteană şi finalizate prin susţinerea lucrării de doctorat în anul 2004. De la absolvirea studiilor de licenţă a fost angajată la universitatea pe care este chemată să o conducă pentru următorii patru ani, în calitate de preparator universitar (1994-1997), asistent universitar (1997-2000), şef de lucrări (2000-2004) şi conferenţiar universitar doctor din anul 2004. Noul rector al U.V.T. are un indice Hirsch de 9 şi de 8 în Scopus, a publicat 52 de articole ISI, 72 de articole în proceeding-uri ISI sau volume de specialitate, 37 de monografii, manuale, cărţi, capitole de cărţi, îndrumare de laborator şi numeroase alte publicaţii apărute în ţară şi străinătate. A fost director, coordonator sau membru într-un număr de 47 de proiecte naţionale şi internaţionale. În favoarea candidaturii sale s-au pronunţat personalităţii ale vieţii ştiinţifice internaţionale care au subliniat rigoarea, competenţa, spiritul de echipă şi calităţile manageriale ale rectorului ales Laura Gorghiu.

Rectorul ales al U.V.T. a oferit o reacţie promptă la apariţia unui document emis de Ministerul Educaţiei Naţionale – chiar în preziua alegerilor!!! – în vederea retragerii titlului său de conferenţiar, titlu care i-a fost conferit în mod legal de acelaşi minister în urmă cu 16 ani.