Cinci universităţi din România, în topul pentru 2018 al celor mai bune o mie de instituţii de învăţământ superior

Cinci universităţi din România, în topul pentru 2018 al celor mai bune o mie de instituţii de învăţământ superior

Universitatea Bucureşti este una din cele cinci universităţi care au intrat în top FOTO Adevărul

Cinci universităţi româneşti au reuşit să intre în topul celor mai bune 1.000 universităţi din lume, conform clasamentului întocmit pe anul 2018 de Times Higher World University Rankings. Pe primul loc în clasament se situează Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Succesul Universităţii din Oxford este atribuită performanţelor îmbunătăţite la cei patru mari indicatori, respectiv predare, cercetare, citări şi căutarea internaţională.
 
Concret, primele poziţii din clasament sunt ocupate de universităţi din Anglia şi Statele Unite ale Americii.
 
Următoarea în top, după Universitatea Oxford, este Universitatea Cambridge, care se află în urcare de pe poziţia a patra, ocupată în 2016. Topul 10 este completat de universităţi din SUA, pe locul zece fiind clasat Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elveţia. 
 
Prima universitate din Asia este Universitatea din Sigapore (locul 22), iar din Scandinavia primul este Insititutul Karolinska, universitate de medicină fondată în 1810 şi care se află pe locul 38.

Locul României în clasament 
 
Universitatea Babeş Bolyai din Cluj se află între poziţiile 601 - 800, în tip ce Universităţile Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Bucureşti, Universitatea Grigore T Popa şi Universitatea de Vest din Timişoara se regăsesc şi ele în clasament, între poziţiile 800 - 1.000. 
 
La fel ca şi în anii precedenţi, Universitatea Babeş Bolyai este cea mai bine poziţionată despre instituţiile de învăţământ superior care se regăsesc în acest clasament. 
 
Top 10, anul 2018:
 
1. University of Oxford (G-B);
 
2. University of Cambridge (G-B)
 
3. California Institute of Technology (USA)
 
4. Stanford University (USA)
 
5. Massachusetts Institute of Technology (USA)
 
6. Harvard University (USA)
 
7. Princeton University (USA)
 
8. Imperial College London (G-B)
 
9. University of Chicago (USA)
 
10. ETH Zurich (Sui)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: