Cele 30 de diplome false de la Universitatea de Construcţii Bucureşti, anulate. Ce spune rectorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
facultate constructii g4media.ro

Universitatea de Construcţii Bucureşti anunţă că a anulat 30 de diplome care au fost emise fără ca titularii acestora să fi absolvit vreun program de studii de licenţă al Facultăţii de Geodezie.

Rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti declară că a anulat cele 30 de diplome emise în mod fraudulos de către secretarul-şef la Facultatea de Geodezie, Mirela Bunea.

Publicaţia Vice a scris că 30 de ingineri au absolvit Facultatea de Geodezie fără să fi mers la cursuri, să treacă examenele şi să-şi susţină lucrarea de licenţă, rectorul declară într-un comunicat de presă că au fost constatate neconcordanţe majore între documentele de studii întocmite de Mirela Bunea şi asumate de către decan.

  

În comunicat se mai precizează şi faptul că întreaga sumă însuşită de către fosta secretar-şef au fost recuperată, aceasta şi-a recunoscut faptele şi a demisionat la solicitarea conducerii Universităţii. Totodată, în urma unei cercetări disciplinare, rectorul a dat o decizie prin care se dispune încetarea relaţiilor contractuale dintre UTCB şi soţul secretarei-şef Mirela Bunea, parte reclamată în plângerea penală depusă de conducerea universităţii.

   

Mai mult, un număr de nouă diplome au fost anulate prin act administrativ intern la nivelul Universităţii, ele fiind întocmite, dar nefiind ridicate de titularii acestora. 

„Ca urmare a acestor constatări referitoare la actele de studii, o a doua plângere penală a fost depusă în atenţia organelor abilitate să investigheze situaţia produsă şi să identifice persoanele vinovate. Subliniem că aceste fapte au fost constatate de către actuala conducere a Universităţii în urma unor proceduri interne derulate la solicitarea rectorului universităţii”, se mai arată în comunicat.

Amintim că neregulile de la Facultatea de Geodezie au devenit publice după ce în vara anului trecut un student care voia să se înscrie la altă facultate a vrut să-şi scoată dosarul. A aflat că figura pe lista celor care beneficiau de bursă socială, deşi nu ridicase niciodată vreun ban de la facultate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite