Cea mai tânără persoană admisă la un program de master la Harvard are 17 ani. A terminat la 7 ani liceul, iar acum e licenţiată în psihologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra va începe, în toamnă, studiile la master în cadrul Universităţii Harvard. FOTO: wearelatininlive.com
Tânăra va începe, în toamnă, studiile la master în cadrul Universităţii Harvard. FOTO: wearelatininlive.com

Dafne Almazán Anaya a devenit la vârsta de 13 ani, cel mai tânăr psiholog din lume iar acum a fost acceptată la master, la Harvard, unde va studia Matematică.

Dafne Almazán Anaya şi-a obţinut licenţa la vârsta de 13 ani, devenind cel mai tânăr psiholog din întreaga lume. 

Acum, la 17 ani, a fost acceptată la un program de master la Harvard, fiind astfel cea mai tânără persoană înscrisă la master la această universitate, în ultimii 100 de ani.

La vârsta de 3 ani, Dafne putea să scrie şi să citească iar la 7 ani a terminat liceul. La vârsta de 10 ani devenea cea mai tânără studentă înscrisă la o universitate în Mexic.

Dafne Almazán este considerată de către Revista Forbes Mexico ca fiind una dintre cele 50 de femei cele mai puternice din Mexic. „Vreau să îi ajut pe copii, ca să nu mai sufere în şcoală şi să le arăt că şi ei pot avea succes în ce îşi propun”, spune Almazán într-un interviu pentru o publicaţie locală.  

Pe lângă studiile formale, Dafne excelează la balet clasic, gimnastică, patinaj artistic şi arta marţială taekwondo. Mai mult, aceasta cântă la pian, vioară şi chitară. În timpul liber, predă engleză, franceză, latină şi chineză, pe care le ştie la perfecţie.

Şi fraţii tinerei sunt supra-dotaţi. Fratele ei mai mare a fost cel mai tânăr psiholog din lume, înainte să obţină ea acest titlu iar sora mai mică urmează acelaşi traseu excepţional.

Părinţii lui Dafne au fondat un centru pentru copiii supra-dotaţi din Mexic, care să îi ajute pe aceştia, mulţi dintre ei diagnosticaţi cu tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD, să poată beneficia de o educaţie adaptată nevoilor lor. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite