Studente de la Cambridge, în căutare de „finanţatori” pe site-uri matrimoniale pentru a-şi plăti taxele universitare

Studente de la Cambridge, în căutare de „finanţatori” pe site-uri matrimoniale pentru a-şi plăti taxele universitare

Creşterea taxelor universitare a determinat studenţii să caute noi metode pentru a se finanţa

Aproape 170 de studente ale Universităţii Cambridge s-au înscris anul trecut pe un site de matrimoniale, în căutarea unui domn generos care să le ajute să îşi plătească taxele, relatează publicaţia „The Telegraph”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 168 de studente de la universitatea britanică de top Cambridge s-au înscris pe SeekingArrangement.com – un site controversat din Statele Unite care oferă şansa unei întâlniri între bărbaţii mai în vârstă şi tinerele femei, mai multe decât de la orice altă universitate, pentru a-şi putea achita taxele de studiu, scrie „The Telegraph“.

Site-ul – care se adresează tinerelor femei oferind abonamente premium pentru utilizatorii cu o adresă de e-mail care conţine numele unei instituţii de învăţământ superior – a relatat şi o creştere de 58% a numărului studenţilor care s-au înscris în 2012.

Taxele pentru un an universitar în Marea Britanie pot ajunge la maximum 9.000 de lire, de aproape trei ori mai mult decât anul trecut.

5.000 de lire lunar pentru facultate 

Potrivit site-ului, cele mai multe studente care folosesc platforma primesc 5.000 de lire lunar din partea „binefăcătorilor“, pentru a acoperi costurile taxelor, ale cărţilor şi cheltuielile cotidiene.

„Facultatea ar trebui să fie o ocazie de a-ţi îmbogăţi mintea şi de a experimenta lucruri noi“, spune Brandon Wade, CEO şi fondator al site-ului. „Din păcate, din cauza creşterilor de taxe, experienţa facultăţii a devenit profund dezechilibrată“.

Acesta a mai adăugat că, „deşi unii ar putea susţine că femeile respective folosesc bărbaţii în interesul propriu, ele urmăresc de fapt să aibă parte de o educaţie aleasă“.

Un chestionar publicat anul trecut pe site a descoperit că 80% dintre relaţiile formate pe SeekingArrangements.com implică sex, însă Wade a respins criticile potrivit cărora platforma ar putea fi o formă de prostituţie.

El a spus că femeile respective sunt inteligente şi urmăresc să îşi atingă scopurile, în timp ce bărbaţii sunt nişte domni respectabili.

În prezent, 44% dintre membrii site-ului sunt studenţi din lumea întreagă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările