Ambasadorul Franţei, Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare

Ambasadorul Franţei, Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare

Ambasadorul Frantei, Francois Saint-Paul. Foto: Ambafrance-ro.org

Academia Tehnică Militară (ATM) a acordat, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa Ambasadorului Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, pentru contribuţia la îmbunătăţirea actului de predare în academie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadatorul Franţei, Francois Saint-Paul, a primit, miercuri, distincţia academică, după ce Ambasada Franţei ar fi contribuit la îmbunătăţirea actului de pregătire în academie, potrivit rectorului Constantin-Iulian Vizitiu, arată Agerpres.
 
"Contribuţia recentă a programelor aplicate de către Ambasada Franţei constă în a îmbunătăţi actul de predare în academie, de a-l îmbunătăţi cu noi cunoştinţe tehnice şi cu stiluri didactice variate. (...) Excelenţă, vă transmit recunoştinţa noastră pentru implicarea dumneavoastră directă, pentru sprijinul concret şi continuu în dezvoltarea durabilă a relaţiilor de colaborare cu şcolile militare speciale din Saint-Cyr, precum şi cu celelalte peste 20 de universităţi de prestigiu din Franţa", a spus rectorul ATM, Constantin-Iulian Vizitiu, potrivit agerpres.
 
Pe de cealaltă parte, Excelenţa Sa a răspuns titlului de Doctor Honoris Causa prinr-un discurs în limba română care a subliniat necesitatea unui parteneriat industrial între România şi Franţa, dar şi rolul important pe care îl are ţara noastră în lumea globalizată.
 
"România a fost mereu un pod între Europa şi restul lumii, între lumi diferite. Cred că acum Europa are nevoie de România în mod particular, pentru că România, în trecutul său, a fost acest pod şi trebuie să supravieţuiască. Este o realitate, cea a globalizării, şi din acest punct de vedere aveţi un atu — multiculturalismul, o ţară francofonă, un atu extrem de important care trebuie continuat şi dezvoltat şi un atu pe care nu îl au ţările din jur", a declarat Aabasadorul Franţei, Francois Saint-Paul.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: