ADMITERE FACULTATE 2014 Unde se mai pot înscrie candidaţii la Universitatea din Bucureşti. Condiţiile de admitere pentru sesiunea din toamnă

ADMITERE FACULTATE 2014 Unde se mai pot înscrie candidaţii la Universitatea din Bucureşti. Condiţiile de admitere pentru sesiunea din toamnă

Înscrierea la admitere la programele de licenţă ale Universităţii din Bucureşti are loc între 5 – 12 septembrie 2014  FOTO: Adevărul

Universitatea din Bucureşti organizează, în luna septembrie 2014, a doua sesiune de admitere pentru studii universitare de licenţă. Numărul total de locuri alocat programelor de studii de licenţă la nivelul universităţii este de 290 la buget şi aproximativ 2069 cu taxă.

Înscrierea la admitere la programele de licenţă ale Universităţii din Bucureşti are loc între 5 – 12 septembrie 2014. În perioada 15 – 19 septembrie 2014, candidaţii înscrişi la programele de licenţă la care se organizează examen de admitere, vor susţine probele stabilite. Data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie 2014.

Modalităţile de admitere

Admiterea pe bază de examen se susţine la cinci facultăţi: Drept, Jurnalism, Litere, Limbi Străine şi Psihologie.

Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat şi eseu motivaţional se susţine la 12 facultăţi, printre care Istorie, Filosofie sau Administrare şi Afaceri

Admiterea pe baza unei formule mixte de examen scris şi media de la bacalaureat se susţine la 10 facultăţi printre care Matematică Informatică, Geografie, Chimie, Fizică sau Geologie.

Numărul de locuri disponibile pe facultăţi

Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 3 locuri la buget; 270 de locuri cu taxă

Facultatea de Chimie: 25 de locuri la buget; 70 de locuri cu taxă

Facultatea de Drept: 130 locuri cu taxă (ID)

Facultatea de Filosofie: 25 locuri la buget; 43 de locuri cu taxă

Facultatea de Fizică: 45 de lcouri la buget; 90 de locuri cu taxă

Facultatea de Geografie: 11 de locuri la buget; 388 de locuri cu taxă

Facultatea de Geologie şi Geofizică: 12 locuri la buget; 36 de locuri cu taxă

Facultatea de Istorie: 111 de locuri cu taxă

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: Franceză (20 de locuri cu taxă); Spaniolă (20 de locuri cu taxă); Maghiară (1 loc la buget; 5 locuri cu taxă); Filologie Clasică (1 loc la buget; 5 locuri cu taxă); Rromani (1 loc la buget; 3 locuri cu taxă);  Slave (15 locuri la taxă); Limbi moderne aplicate (Traducere şi interpretare) (7 locuri cu taxă)

Facultatea de Litere: 31 locuri la buget; 215 de locuri cu taxă

Facultatea de Ştiinţe Politice: 22 locuri la buget; 259 de locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Ortodoxă: 75 de locuri la buget; 19 locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Romano-Catolică: 21 de locuri la buget; 29 locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Baptistă: 17 locuri la buget; 5 locuri cu taxă

Admiterea la studii universitare de masterat

În luna septembrie va avea loc la Universitatea din Bucureşti şi admiterea lastudii universitare de masterat. Numărul total de locuri la buget pentru sesiunea din septembrie 2014 alocat programelor de studii de master la nivelul Universităţii din Bucureşti este de 1456.

Înscrierea la admitere la programele de master ale Universităţii din Bucureşti are loc între 5 – 12 septembrie 2014. În perioada 15 – 19 septembrie 2014, candidaţii înscrişi la programele de master vor susţine probele stabilite. Data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie 2014.


ADMITERE FACULTATE 2014 Încep înscrierile pentru sesiunea din toamnă

Universităţile au dat startul înscrierilor pentru a doua sesiune de admitere, unde se intră conform aceleiaşi metodologii din vară. Taxele sunt la fel, doar că nu mai sunt la fel de multe locuri scoase la concurs, însă nu toate universităţile au comunicat numărul de locuri.

A doua strigare. Facultăţile anunţă începerea admiterii de toamnă

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai va avea loc în perioada 5-15 septembrie 2014. Sunt disponibile 1.324 de locuri bugetate la licneţă şi master, dar şi peste 6.000 de locuri cu taxă.

Locurile rămase libere la Universitatea Ovidius pentru sesiunea de toamnă. Se fac înscrieri la admiterea în facultăţi

Luni, 1 septembrie, încep înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere la studii de licenţă în cadrul facultăţilor Universităţii Ovidius din Constanţa. Înscrierile se fac la centrele facultăţilor, în intervalul orar 9.00-17.00 în zilele lucrătoare şi 9.00-12.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Încă o şansă pentru un loc printre viitorii studenţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a demarat pregătirile pentru Admiterea de toamnă. Vor fi scoase la concurs 360 de locuri la buget (5 pentru rromi) şi 1.016 locuri la taxă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: