ADMITERE FACULTATE 2014 Aproape 3.000 de locuri libere la Universitatea de Vest Timişoara, 300 fără taxă

ADMITERE FACULTATE 2014 Aproape 3.000 de locuri libere la Universitatea de Vest Timişoara, 300 fără taxă

Mii de locuri au rămas libere în toată ţara    FOTO: Adevărul

Universitatea de Vest din Timişoara a rămas cu 300 de locuri bugetate şi aproximativ 2.600 cu taxă pentru admiterea din toamnă, după ce în sesiunea din iulie au admis 2.700 de candidaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Este al doilea an de când Universitatea de Vest din Timişoara a reintrodus examenul de admitere, în funcţie de specificul şi alegerea fiecărei facultăţi. Măsura nu i-a îndepărtat pe absolvenţii de liceu de universitate, ci au înţeles că examenul a reprezentat un filtru propriu, pentru o mai bună ierarhizare şi selecţie a candidaţilor", se arată în comunicatul, transmis, joi, de Universitatea de Vest din Timişoara, citat de Mediafax.

Din cele 2.000 de locuri disponibile la buget au fost ocupate 1.700. 

A doua sesiune, în perioada 8-21 septembrie

Mai sunt disponibile locuri la specializări de la facultăţi precum cele de Arte şi Design, Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Litere, Istorie şi Teologie, Matematică şi Informatică, Muzică, Economie şi de Administrare a Afacerilor, Sociologie şi Psihologie, Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării.

În ceea ce priveşte locurile cu taxă, au fost ocupate peste 1.000 din cele 3.600 disponibile, deci 2.600 au rămas libere.

Ca atare, o nouă etapă de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru locurile de la buget şi taxă rămase libere, se va desfăşura în perioada 8-21 septembrie.

De altfel, mii de locuri au rămas libere în toată ţara după sesiunea din vară. 

Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, multe din locurile scoase la concurs de universităţile mari de stat la admiterea la facultate din 2014 au rămas neocupate după prima sesiune şi sunt reportate pentru cea de-a doua sesiune, deschisă până în luna septembrie. Doar 1.600 sunt disponibile la Politehnică.

La Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), aproape o treime din locurile scoase la concurs la admiterea din iulie 2014 au rămas neocupate, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial. Chiar şi la Automatică au rămas 9 locuri libere, cu taxă ce-i drept.

Astfel, din cele aproape 6.000 de locuri la buget şi la taxă, în jur de 1.600 sunt disponibile pentru sesiunea din toamnă, pentru care înscrierile au început în 28 iulie şi continuă până pe 12 septembrie.

Din acestea, peste 700 sunt chiar locuri bugetate, dar pe care candidaţii nu s-au înghesuit în acest an, cele mai multe la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, 155 şi Inginerie în limbi străine, 117.


ADMITERE FACULTATE 2014 S-a dat admiterea la „meseria de Mircea Badea“

461 de candidaţi au susţinut ieri examenul scris la specializarea Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Cei mai mulţi sunt fascinaţi de Mircea Badea, vedeta postului de televiziune Antena 3.

Admitere la Medicină: Geneza şi exodul medicilor români

Miercuri a avut loc examenul de admitere pentru o nouă tranşă de studenţi pe care Universitatea „Carol Davila“ îi va pregăti să devină doctori. Din păcate, cei mai mulţi sunt hotărâţi să plece din ţară la finalul studiilor.

ADMITERE FACULTATE 2014 Bătălie la ghici pe facultăţile fără examen

Studenţii sunt mai atraşi de facultăţile unde intră pe baza mediei de la Bacalaureat şi a unui eseu motivaţional decât să înfrunte greutăţile unui examen de admitere.

ADMITERE FACULTATE 2014 Universităţile care au cea mai mare concurenţă

Eliminarea examenului la ASE aproape a triplat numărul de candidaţi înscrişi, în timp ce universităţile cu tradiţie, inclusiv Medicina, au avut parte de scăderi la înscrierile din 2014. Mare parte din facultăţile care selectează studenţii pe bază de examen intră în săptămâna de foc, altele au început chiar din weekend.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările