ADMITERE FACULTATE 2014 Încep înscrierile pentru sesiunea din toamnă

ADMITERE FACULTATE 2014 Încep
înscrierile pentru sesiunea din toamnă

FOTO: Adevărul

Universităţile au dat startul înscrierilor pentru a doua sesiune de admitere, unde se intră conform aceleiaşi metodologii din vară. Taxele sunt la fel, doar că nu mai sunt la fel de multe locuri scoase la concurs, însă nu toate universităţile au comunicat numărul de locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea din Bucureşti dă startul înscrierilor vineri, 5 septembrie. Astfel, conform calendarului postat pe site-ul universităţii, înscrierile pentru sesiunea din toamnă a admiterii la facultate au loc în perioada 5-12 septembrie, examenele se dau între 15-19 septembrie şi rezultatele se afişează până pe 23 septembrie.

Taxele de înscrieri variază între 80 şi 330 de lei. Astfel, la Facultatea de Fizică, taxa este de 80 de lei, în timp ce la Facultatea de Biologie, taxa este de 150 de lei şi la Geografie este de 200 de lei, iar Dreptul are cea mai mare taxă, de 330 de lei.

Facultatea de Biologie, Facultatea de Matematică şi Informatică şi Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei nu mai organizează o sesiune de admitere şi în septembrie. Facultatea de Drept organizează o sesiune de admitere doar pentru forma de învăţământ la distanţă şi doar pentru candidaţii licenţiaţi ai unei alte facultăţi.

La Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, înscrierile pentru admiterea de toamnă se fac în perioada 9 - 11 septembrie pe bază mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional, cu excepţia secţiilor de predare în limbi străine, unde se susţine un test la limba în care se vor preda cursurile.

Înscriele la Universitatea Politehnică din Bucureşti au început pe 1 septembrie şi se termină pe 12 septembrie. „Se intră pe bază de dosar cu media de la bac şi atunci când depun dosarul, candidaţii vor trece şi printr-un interviu de evaluare“, au spus reprezentanţii Universităţii pentru Adevărul.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti nu se mai organizează o a doua etapă de admitere, având în vedere că locurile au fost deja ocupate.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca a scos la concurs 634 de locuri bugetate şi peste 6.000 de locuri la taxă pentru admiterea din toamnă care începe pe 5 septembrie şi se termină pe 15. Cele mai multe locuri bugetate disponibile la nivel de licenţă vor fi scoase la concurs la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – 95 de locuri, respectiv la Facultatea de Istorie şi Filosofie – 75 de locuri  şi Facultatea de Geografie, unde vor fi disponibile 70 de locuri.


A doua strigare. Facultăţile anunţă începerea admiterii de toamnă

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai va avea loc în perioada 5-15 septembrie 2014. Sunt disponibile 1.324 de locuri bugetate la licneţă şi master, dar şi peste 6.000 de locuri cu taxă.

Locurile rămase libere la Universitatea Ovidius pentru sesiunea de toamnă. Se fac înscrieri la admiterea în facultăţi

Luni, 1 septembrie, încep înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere la studii de licenţă în cadrul facultăţilor Universităţii Ovidius din Constanţa. Înscrierile se fac la centrele facultăţilor, în intervalul orar 9.00-17.00 în zilele lucrătoare şi 9.00-12.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Încă o şansă pentru un loc printre viitorii studenţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a demarat pregătirile pentru Admiterea de toamnă. Vor fi scoase la concurs 360 de locuri la buget (5 pentru rromi) şi 1.016 locuri la taxă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: