ADMITERE FACULTATE 2013 Premieră la ASE: o nouă sesiune de admitere după ce nu s-au ocupat nici locurile fără taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti va organiza o a doua sesiune de admitere fiindcă nu s-au înscris destui candidaţi la sesiunea care s-a încheiat joi, astfel încât să fie ocupate toate locurile de la buget şi taxă, spun reprezentanţii universităţii. Mai mult, anul acesta au rămas libere chiar şi o parte din locurile bugetate de stat.

„Este clar că nu se ocupă toate locurile la buget şi taxă anul acesta, motiv pentru care vom organiza o a doua admitere. Vineri se va decide exact calendarul celei de-a doua sesiuni, care va avea loc în august şi septembrie“, au precizat reprezentanţii ASE. 

Academia nu a mai organizat examen de admitere de trei ani , iar ultima dată când a avut loc, în 2010, toate locurile de la buget s-au ocupat din prima sesiune. 

În ultimii ani, a doua sesiune a fost organizată numai pentru locurile de la taxă, însă, anul acesta, vor trebui ocupate şi restul locurilor de la buget.

Lista facultăţilor unde nu s-au ocupat toate locurile de la buget:

  • Administrarea Afacerilor (predare în lb. Franceză) - 59 de locuri la buget, 35 de candidaţi înscrişi
  • Administrarea Afacerilor (predare în lb. germană) - 59 de locuri la buget, 46 de candidaţi înscrişi
  • Limbi Moderne Aplicate - 43 de locuri la buget, 42 de înscrişi


De asemenea, există câteva specializări din oferta educaţională a facultăţilor din cadrul ASE, cele cu predare în limba engleză, unde nu s-au înscris suficienţi candidaţi, motiv pentru care aceste cursuri nu se vor mai ţine pe parcursul anului universitar 2013 - 2014.

Specializările anulate pentru 2013-2014:

  • Administrarea afacerilor în comerţ , turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii (în limba engleză)
  • Informatică economică (în limba engleză)
  • Contabilitate şi informatică de gestiune (în limba engleză)
  • Finanţe şi bănci ( în limba engleză)
  • Management (în limba engleză)
  • Marketing ( în limba engleză).


Reprezentanţii ASE susţin că toate taxele de înscriere pretinse de universitate pentru aceste programe au fost deja restituite celor înscrişi şi că i-au anunţat pe candidaţi înainte de începerea probelor că la aceste specializări nu se vor mai susţine examenele. 

Ultima zi de examene din prima sesiune. Subiecte uşoare la matematică

Miercuri a fost prima zi de examene pentru candidaţii la ASE, iar joi, 25 iulie, s-a încheiat prima sesiune de admitere. Probele au fost destul de uşoare, spun candidaţii, având în vedere că anul acesta instiuţia a reintrodus examenul de admitere în locul accesului pe bază de dosar.

„Subiectele de la Relaţii Economice Internaţionale (REI) au fost mai grele, nu s-a înţeles clar formularea, însă la Contabilitate a fost uşor“, a apreciat Nancy Bălănescu, candidată anul acesta, la admiterea de la ASE. Un alt candidat, Cătălin Duda, care a dat admiterea la Contabilitate şi Management, spune că subiectele au fost accesibile, mai uşoare la Matematică, dar ceva mai grele la Economie.

Testul-grilă susţinut de candidaţi a avut subiecte de matematică şi economie, cu următoarele excepţii:

  • programul de studii de licenţă Administraţie publică - testul s-a dat doar subiecte de economie
  • programul de studii de licenţă Limbi moderne aplicate - testul s-a dat din subiecte de limba română, limba engleză şi o altă limbă străină, la alegere, dintre franceză, germană, spaniolă şi rusă
  • programele de studii din domeniul de licenţă Economie şi afaceri internaţionale (REI) - testul s-a dat din subiecte de matematică, economie şi limba engleză/franceză/germană
  • programele de licenţă Administrarea afacerilor în limba engleză, franceză şi germană - testul s-a dat din subiecte de matematică, economie şi limba engleză/franceză/germană.

Cele mai căutate specializări de la ASE anul acesta sunt Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe şi Bănci, Administrarea Afacerilor şi Management, judecând după numărul de candidaţi înscrişi şi locurile scoase la concurs.


ADMITERE FACULTATE 2013. Ca înainte de 1989. La Medicină 4.500 de tineri s-au bătut pe 850 de locuri

Absolvenţii de liceu au luat cu asalt miercuri sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ (UMF) din Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare concurenţă din 1989 încoace.  Peste 4.500 de tineri s-au bătut pe cele 850 de locuri fără taxă scoase la concurs.

ADMITERE FACULTATE 2013 Meteomania: peste 18 tineri s-au bătut pe un loc la Meteorologie anul acesta

Aproape 13 absolvenţi s-au înghesuit anul acesta pentru un loc la Geografie, cea mai căutată facultate la Universitatea din Bucureşti, atraşi în special de Meteorologie şi Hidrologie.

ADMITERE FACULTATE 2013 Au început examenele la Politehnică şi SNSPA. Probele continuă la Universitatea din Bucureşti

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti, unde examenele au început duminică şi continuă săptămâna aceasta. Luni a fost prima zi de probe la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde s-au înscris aproape 8.000 de candidaţi anul acesta.  La SNSPA, concurenţa este de cinci candidaţi pe fiecare loc de la buget.

ADMITERE FACULTATE 2013 Candidaţii susţin, începând de luni, probele scrise de la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Candidaţii care dau admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti susţin, luni şi marţi, cele două probe scrise, care încep la ora 10:00 dimineaţa şi durează trei ore.  În toal, Universitatea Politehnică a scos la concurs, anul acesta, 4.750 de locuri la buget şi 1.150 de locuri la taxă.

ADMITERE FACULTATE 2013 Peste 4.500 de candidaţi vor da admitere la UMF Bucureşti. 9,7 candidaţi pe loc la Medicina Dentară

Peste 4.500 de absolvenţi de liceu vor susţine admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. De departe, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Medicină pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, cu 5,2 candidaţi pe loc pentru unul din cele 432 de locuri.

ADMITERE FACULTATE 2013 Politehnica Bucureşti oferă 10% reducere din taxa de înscriere pentru cei care se înregistrează online, până joi la ora 24.00

Înscrierile oficiale la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) au loc în perioada 12-20 iulie, la secretariatele facultăţilor, însă cei care se preînscriu online, pe site-ul admiterii la UPB, până joi la ora 24.00, primesc o reducere de 10% din taxa de înscriere, susţin reprezentanţii instituţiei. Calendarul complet al admiterii la Politehnică.

ADMITERE FACULTATE 2013 S-a dat startul examenelor de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti. Calendarul admiterii

Candidaţii de la admiterea la studiile de licenţă organizată de Universitatea din Bucureşti au intrat de vineri în examene, pe care le vor susţine până marţi, 23 iulie, se arată în calendarul admiterii la facultate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Prima zi de înscriere la Universitatea din Bucureşti

Admitere Facultate 2013 / Înscrierile la Universitatea din Bucureşti au început miercuri, 10 iulie şi se vor termina pe 18 iulie, urmând ca examenele de admitere să fie susţinute în perioada 19-25 iulie, iar rezultatele să se afişeze pe 27 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2013 Diplomele cu care te poţi angaja în statele Uniunii Europene

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, şansele absolvenţilor români de a se angaja în alte state membre au crescut considerabil pe hârtie, dar în practică doar câteva facultăţi din România pot deschide mai larg uşa, direct către joburile din Occident.

ADMITERE FACULTATE 2013 Locurile la buget, alocate în funcţie de numărul de studenţi

Ministerul Educaţiei a alocat, în total, 62.400 de locuri pentru studiile de licenţă din anul universitar 2013 - 2014. Astfel, fiecare universitate are alocat un număr de locuri dintre care circa două treimi sunt bugetate de la stat, studenţii nefiind nevoiţi să plătească taxe, în timp ce restul locurilor trebuie plătite integral la începutul anului, sau în rate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Taxele universitare, între 1.600 şi 10.000 de lei

O facultate de actorie poate să perceapă şi 10.000 de lei pe an, în timp ce o facultate de fizică are taxe mai mici de 2.000 de lei, discrepanţe ce nu ţin de cererea de pe piaţa muncii, ci de costurile administrative pentru pregătirea acestor specialişti.

ADMITERE FACULTATE 2013 Topul celor mai căutate specializări

Geografia, Dreptul, Administrarea Afacerilor, Ştiinţele Politice şi cele ale Comunicării sunt printre cele mai râvnite de candidaţii care dau admiterea la universitate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite