ADMITERE FACULTATE 2013 Calendarul sesiunii de toamnă de la Universitatea din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În luna septembrie va avea loc la Universitatea din Bucureşti şi admiterea la studii universitare de masterat   FOTO: Adevărul
În luna septembrie va avea loc la Universitatea din Bucureşti şi admiterea la studii universitare de masterat   FOTO: Adevărul

Universitatea din Bucureşti organizează în luna septembrie 2013 a doua sesiune de admitere pentru studii universitare de licenţă. Numărul total de locuri pentru sesiunea din septembrie 2013 alocat programelor de studii de licenţă la nivelul Universităţii din Bucureşti este de 286 la buget şi aproximativ 1200 cu taxă.

Universitatea din Bucureşti organizează în luna septembrie 2013 a doua sesiune de admitere pentru studii universitare de licenţă.

Numărul total de locuri pentru sesiunea din septembrie 2013 alocat programelor de studii de licenţă la nivelul Universităţii din Bucureşti este de 286 la buget şi aproximativ 1200 cu taxă.

Calendarul admiterii

Înscrierea la admitere la programele de licenţă ale Universităţii din Bucureşti va avea loc între 3 – 10 septembrie 2012.

În perioada 12 – 16 septembrie 2012, candidaţii înscrişi la programele de licenţă la care se organizează examen de admitere, vor susţine probele stabilite.

Data limită de afişare a rezultatelor este 21 septembrie 2012.

Modalităţile de admitere

Admitere pe bază de examen:

Facultatea de Jurnalism şi Relaţii Publice - proba scrisă de Limbă română şi Creativitate şi expresivitate.

Facultatea de Litere - specializarea Comunicare şi Relaţii Publice (IF) - probă scrisă de 4 ore la limba română şi o limbă străină

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine - Engleză, franceză, germană - o probă scrisă cu două discipline (obligatoriu Engleză/Franceză/Germană şi o altă limbă)

- Arabă, chineză, japoneză - o probă scrisă cu două discipline

- Traducere şi interpretare - o probă scrisă cu două discipline (o limbă străină şi obligatoriu limba română)

Admitere pe baza unei formule mixte

Facultatea de Chimie - 75% media generală a examenului de bacalaureat şi 25% test grilă (la alegere: chimie organică, sau chimie anorganică şi generală).

Facultatea de Fizică - 75% media generală a examenului de bacalaureat şi 25% test grilă dat din tematica de la examenul de bacaluareat pentru una din disciplinele la alegere din aria curiculară Matematică şi Ştiinţe (Matematică, Fizică, Chimie, Biologie)

Facultatea de Geografie - 25% media generală a examenului de bacalaureat şi 75% nota la proba scrisă din tematica propusă (Geografie)

Facultatea de Geologie şi Geofizică - Specializarea Geologie - 60% media generală a examenului de bacalaureat şi 40% test grilă

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine - Specializarea Studii Americane -  50% media generală a examenului de bacalaureat şi 50 % proba scrisă la limba engleză.

Facultatea de Ştiinţe Politice - specializările Ştiinţe politice (în limba engleză) şi Ştiinţe politice (în limba franceză)

1.Probă orală de competenţă lingvistică, eliminatorie, notată cu admis / respins.

2.Evaluarea competenţelor specifice dobândite după cum urmează:

- pentru absolvenţii liceelor cu profil socio-uman se va face media aritmetică între notele obţinute în cadrul examenului de bacalaureat la probele scrise obligatorii de limba română şi de istorie,

- pentru absolvenţii liceelor cu profil real se se va face media aritmetică între notele obţinute în cadrul examenului de bacalaureat la probele scrise obligatorii de limba română şi de matematică.

- pentru departajarea candidaţilor admişi cu aceeaşi medie pe ultimul loc se vor lua în calcul: a. media generală a examenului de bacalaureat, b. nota de la disciplina obligatorie de limba română.

Facultatea de Teologie Ortodoxă - specializarea Teologie ortodoxă pastorală şi Teologie ortodoxă pastorală (extensie City Unity College, Atena - în curs de autorizare) - 50% media generală a examenului de la bacalaureat şi 50% proba scrisă.

Facultatea de Teologie Baptistă - specializarea Teologie Baptistă - Asistenţă socială 40% media generală a examenului de la bacalaureat şi 60% eseu.

Facultatea de Teologie Romano-Catolică - 50% media generală a examenului de la bacalaureat şi 50% colocviu.

Departamentul CREDIS probă de aptitudini - eliminatorie: abilităţi artistice şi de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text) şi media generală a examenului de bacalaureat

Admitere pe baza mediei de bacalaureat

Facultatea de Drept - media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Administraţie şi Afaceri - media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Filosofie - media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Geologie şi Geofizică - specializările Geofizică, Inginerie geologică - media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Istorie - media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Litere - specializările Limba şi literatura română - O limbă şi literatură modernă,

- Literatură universală şi comparată - O limbă şi literatură modernă,

- Studii europene, Asistenţă managerială şi secretariat, Ştiinţe ale informării şi documentării, Comunicare şi relaţii publice (IFR) - nota probei scrise la Limba şi literatura română de la bacalaureat reprezintă două treimi din media de admitere; media celorlalte probe scrise de la bacalaureat reprezintă o treime din media de admitere.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine - specializările Italiană, Portugheză, Filologie Clasică, Rusă, Slave (cehă, polonă, slovacă), Maghiară, Neogreacă, Rromani, Limbi moderne aplicate, Studii iudaice -
media generală a examenului de bacalaureat

Facultatea de Ştiinţe Politice - specializările Studii de securitate (cu module în limbile română, engleză şi franceză), Ştiinţe politice (în limba română):

1) pentru absolvenţii liceelor cu profil socio-uman se va face media aritmetică între notele obţinute în cadrul examenului de bacalaureat la probele scrise obligatorii de limba română şi de istorie,

2) pentru absolvenţii liceelor cu profil real se se va face media aritmetică între notele obţinute în cadrul examenului de bacalaureat la probele scrise obligatorii de limba română şi de matematică,

3) pentru departajarea candidaţilor admişi cu aceeaşi medie pe ultimul loc se vor lua în calcul: media generală a examenului de bacalaureat şi nota de la disciplina obligatorie de limba română.

Facultatea de Teologie Ortodoxă - specializările Artă sacră, Teologie ortodoxă asistenţă socială, Teologie ortodoxă didactică - media generală a examenului de bacalaureat

Numărul de locuri disponibile pe facultăţi

Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 68 de locuri cu taxă

Facultatea de Chimie: 33 de locuri la buget; 139 de locuri cu taxă

Facultatea de Drept: 130 de locuri cu taxă (ID)

Facultatea de Filosofie: 14 locuri la buget; 45 de locuri cu taxă

Facultatea de Fizică: 75 de lcouri la buget; 81 de locuri cu taxă

Facultatea de Geografie: 29 de locuri la buget; 158 de locuri cu taxă

Facultatea de Geologie şi Geofizică: 10 locuri la buget; 50 de locuri cu taxă

Facultatea de Istorie: 72 de locuri cu taxă

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: Publicitate ID (50 de locuri cu taxă)

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: Franceză (20 de locuri cu taxă); Germana (20 de locuri cu taxă); Spaniolă (20 de locuri cu taxă); Maghiară (3 locuri la buget; 10 locuri cu taxă); Filologie Clasică (1 loc la buget; 6 locuri cu taxă); Studii iudaice (6 locuri cu taxă); Rromani (1 loc la buget; 4 locuri cu taxă); Cehă (4 locuri cu taxă); Slovacă (4 locuri cu taxă); Limbi moderne aplicate (engleză-croată) (10 locuri cu taxă).

Facultatea de Litere: 17 locuri la buget; 181 de locuri cu taxă

Facultatea de Ştiinţe Politice: 8 locuri la buget; 131 de locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Ortodoxă: 58 de locuri la buget; 17 locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Romano-Catolică: 25 de locuri la buget; 5 locuri cu taxă

Facultatea de Teologie Baptistă: 12 locuri la buget; 5 locuri cu taxă

Admiterea la studii universitare de masterat

În luna septembrie va avea loc la Universitatea din Bucureşti şi admiterea la studii universitare de masterat. Numărul total de locuri la buget pentru sesiunea din septembrie 2013 alocat programelor de studii de master la nivelul Universităţii din Bucureşti este de 3450.

Înscrierea la admitere la programele de master ale Universităţii din Bucureşti va avea loc între 3 – 10 septembrie 2012. În perioada 12 – 18 septembrie 2012, candidaţii înscrişi la programele de licenţă la care se organizează examen de admitere, vor susţine probele stabilite. Data limită de afişare a rezultatelor este 21 septembrie 2012.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite