Admitere 2016. Absolvenţii de liceu susţin, marţi, probele scrise de la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA, dar şi de la Politehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA, dar şi la Politehnică susţin marţi examenele de admitere.

Marţi, 26 iulie au loc examenele de admitere la Facultatea de Administraţie Publică de la SNSPA, unde, potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ concurenţa este de doi candidaţi pe loc. La această Facultate sunt 225 de locuri la buget. 

Nota obţinută la examenul de admitere reprezintă 80 la sută din media de admitere, 20 la sută reprezentând media examenului de Bacalaureat. Examenul scris este de tip grilă şi este susţinut la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istorie, Limba română, Limba engleză sau Stat şi democraţie. 

Rezultatele vor fi afişate pe 27 iulie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi făcute contestaţiile. Concurenţii află rezultatele finale până la sfârşitul aceleaşi zile. Tot pe 27 iulie vor fi afişate şi rezultatele de la Comunicare şi Relaţii Publice.

La celelalte Facultăţi din cadrul SNSPA, examenele scrise au avut loc deja pe 23 şi 24 iulie, respectiv în aprilie şi pe 18-19 iulie la Ştiinţe Politice. 

În total SNSPA a scos la concurs 750 de locuri la buget.

Universitatea Politehnică

Universitatea Politehnica Bucureşti a organizat, anul acesta, concursul de admitere pe 25 şi 26 iulie. Ambele probe scrise durează două ore începând cu ora 10.00 şi conţin câte 15 subiecte. În total 5047 de candidaţi s-au înscris la Universitatea Politehnică, care are 6.200 de locuri în total, dintre care 5.000 subvenţionate, iar 1.200 cu taxă.

Facultăţile la care admiterea se va face pe baza a două probe scrise sunt: Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Energetică, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Inginerie Aerospaţială, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Facultatea de Ştiinţe Aplicate, Facultatea de Inginerie Medicală şi Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Media generală minimă de admitere este 5. Media generală se calculează numai pentru candidaţii care vor obţine media aritmetică a notelor celor două probe scrise mai mare sau cel puţin egală cu 5, aceasta reprezentând baremul minim de admitere. Astfel, media generală se determină ca medie ponderată între media notelor de concurs - MC (80%) şi media obţinută la examenul de Bacalaureat (20%).

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite