Ţările europene cu cele mai multe programe de master în limba engleză

Ţările europene cu cele mai multe programe de master în limba engleză

Olanda are cea mai bogată ofertă de master în limba engleză                                      Foto: Mediafax

Engleza a devenit limba de studiu în Europa: în ultimii cinci ani, numărul programelor de master în limba engleză a crescut de patru ori, potrivit unei cercetari realizate la nivel european.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii cinci ani, a avut loc o explozie a cursurilor organizate de facultăţi în limba engleză în Europa continentală, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Mobilitate Academică al Institutului pentru Educaţie Internaţională, relatează The Telegraph

Cercetarea arată că, în Europa, se organizează de patru ori mai multe programe de studiu în limba engleză, creştere vizibilă mai ales în cazul studiilor postuniversitare.

Jurnaliştii de la The Telegraph au realizat şi o listă cu zece ţări europene care oferă cele mai multe programe de master în engleză, pe baza informaţiilor publicate de MasterPortal, site reprezentativ pentru 90% din programele de master de la nivel european.

1. Olanda

Olanda este locul perfect unde să studiezi engleza pe continent, susţin cei de la publicaţia britanică. Un număr impresionant de 869 de cursuri de master în limba engleză, predate doar în 45 de instituţii. 

2. Germania

Dintre ţările europene, Germania este pe locul doi la oferte de master în limba engleză, cu 713 oferte

Cu toate acestea, în ceea ce priveşte numărul de instituţii care oferă astfel de cursuri, Germania depăşeşte de departe restul Europei: 144 de universităţi din Germania şi colegii de master au cursuri în limba engleză.

3. Suedia

Ţările scandinave sunt destul bine reprezentate în această listă, iar cea mai importantă dintre ele este Suedia, unde există 707 specializări în engleză dintre care poţi să alegi.

4. Spania

Spaniola ar putea să rivalizeze tot mai mult limba engleză drept cea mai vorbită limbă de circulaţie europeană, însă universităţile lor par să se orienteze către vorbitorii de limbă engleză.

Există 395 de cursuri de master specializate pe limba engleză, cu toate că în urmă cu un an existau 89 de astfel de programe.

5. Franţa

Se ştie că francezii ţin foarte mult la limba lor, însă când vine vorba de educaţie, se pare ca limba engleză începe să îşi facă loc tot mai mult. Momentan, există 346 de cursuri de master în Franţa predate în limba engleză, în comparaţie cu doar 11, în 2007.

6. Elveţia

Cu toate că este o ţară în care se vorbesc mai multe limbi - franceza, germana şi italiana, Elveţia oferă acum 237 de programe de master pentru tinerii studenţi care vor să se aventureze într-o ţară alpină.

7. Italia

Există 256 de specializări de master în limba engleză în Italia. Creşterea este spectaculoasă, având în vedere că, în 2007, erau doar şapte cursuri de acest gen în toată ţara.

8. Belgia

Oferta este destul de variată: studenţii pot alege unul dintre cele 252 programe de master din Belgia. 

9. Finlanda

Finlanda are unul din cele mai bune sisteme de educaţie din lume: aproape jumătate din populaţie deţine o diplomă de licenţă.

Poţi să alegi din 246 de programe de master în limba engleză, care înregistrează o creştere constantă, de la 42 de programe - în anul 2007.

10. Danemarca

Aici ai de ales între 188 de opţiuni de master în engleză în Danemarca, al căror număr a crescut cu o treime faţă de anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: