55 la sută din studenţii din primul an, în România, sunt femei. Doar 2% sunt doctoranzi

55 la sută din studenţii din primul an, în România, sunt femei. Doar 2% sunt doctoranzi

În România, potrivit unor statistici, avem mai multe studente decât studenţi

Registrul Matricol Unic (RMU) vine cu primele rezultate, dupa incărcarea a peste 90% din datele privind studentii din anul I. Potrivit primelor statistici, numărul femeilor care urmează cursuri universitare este mai mare decât cel al băieţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primelor rapoarte statistice referitoare la numărul de studenţi de pe site-ul www.rei.gov.ro, numărul femeilor care urmează cursuri universitare este mai mare decât cel al bărbaţilor. Astfel, 55 la sută dintre studenţii României sunt femei, iar 45 la sută, bărbaţi.
 
De aemenea, datele colectate prin RMU, începând cu anul universitar 2015-2016, primul an de studiu, arată că 51 la sută dintre studenţi urmează studii universitare la buget, iar 49 la sută fac cursuri universitare cu taxă.
 

Doar doi la sută dintre studenţi sunt doctoranzi

Cei mai mulţi dintre studenţi se opresc la cursurile de licenţă, mai arată primele statistici colectate prin RMU.
Astfel, 69, 41 la sută dintre studenţi frecventează un program de licenţă, 28,45 la sută sunt înscrişi la un program de master, iar doctoranzii reprezintă doat puţin peste 2 la sută dintre studenţii din România.
 
Datele colectate prin RMU începând cu anul universitar 2015-2016, anul I de studiu, se actualizează automat din oră în oră.
 
Până la 1 aprilie, 55 de instituţii de învăţământ superior, dintre care 38 de universităţi din sectorul public, au importat în Registrul Matricol Unic (RMU) date referitoare la peste 70.000 de studenţi din anul I de studii din ciclurile de licenţă şi master. 
 
Termenul de finalizare al procesului de raportare este de 30 septembrie, dată-limită pentru actualizarea informaţiilor privind şcolaritatea studenţilor, conform reglementărilor la nivel naţional pentru raportările oficiale anuale ale MENCS şi Institutului Naţional de Statistică.
 
„Registrul Matricol Unic este un sistem informaţional electronic care asigură gestiunea integrată a datelor privind studenţii universităţilor de stat şi particulare din România, pentru toţi anii universitari şi pentru toate ciclurile de studii. În Registrul Matricol Unic se înregistrează date personale, date privind şcolaritatea studentului, date referitoare la burse studenţi şi servicii cazare, respectiv date referitoare la studii preuniversitare şi studii universitare anterioare”, arată un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările