Secţiune în parteneriat cu Educativa

VIDEO Cum să ne educăm copiii pentru a nu deveni şomeri. Cel mai bogat om din China: Educaţia actuală ne va lăsa fără locuri de muncă în 30 de ani

VIDEO Cum să ne educăm copiii pentru a nu deveni şomeri. Cel mai bogat om din China: Educaţia actuală ne va lăsa fără locuri de muncă în 30 de ani

Jack Ma FOTO Getty Images

Jack Ma, fondatorul Alibaba Group şi cel mai bogat om din China, spune că modul în care se face educaţie în prezent va cauza o pierdere masivă de slujbe la nivel mondial. Explicaţia: şcoala de azi nu îi pregăteşte pe copii în raport cu evoluţia tehnologiei. Astfel, în loc să îi învăţăm pe cei mici calcule, pe care oricum le pot face cu ajutorul tehnologiei, mai bine i-am stimula în a fi cât mai inovativi şi creativi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jack Ma, fondatorul Alibaba Group (una dintre cel mai mari companii de vânzări din lume), spune că este optimist cu privire la locurile de muncă din epoca Internetului şi a automatizării, dar asta numai dacă începem să educăm copiii într-un mod diferit. Computerele vor fi întotdeauna mai bune la calcul decât oamenii, a adăugat omul de afaceri, deci trebuie să ne concentrăm pe servicii şi creativitate pentru a fi pregătiţi să facem faţă acestei evoluţii pe care o trăim.

Producţia este de domeniul trecutului

„În ultimii 200 de ani, industria prelucrătoare a adus locuri de muncă. Dar astăzi, pe fondul existenţei inteligenţei artificiale, a roboţilor, aceasta nu mai este motorul principal în crearea de locuri de muncă. Industria serviciilor va fi", a declarat Ma la Bloomberg Global Business Forum.

„Când vorbim despre producţie, nu ar trebui să mai vorbim despre Made in China sau Made in America, ci despre Made in Internet. Principalul obstacol în a face acest lucru este modul în care educăm şi antrenăm următoarea generaţie pentru a intra în forţa de muncă.

Modul în care facem educaţie la ora actuală va face copiii noştri să-şi piardă locuri de muncă în următorii 30 de ani", a spus Ma. Potrivit lui, nu există nici un motiv pentru a instrui copiii de azi pentru a calcula deoarece maşinile vor fi întotdeauna mai eficiente la calcul. 
În schimb, fondatorul Alibaba Group afirmă că ar "trebui să îi învăţăm pe copiii noştri să fie foarte inovativi, foarte creativi. Doar în acest fel, putem crea locuri de muncă pentru copiii noştri", a conchis omul de afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările