Universităţile din Canada, cele mai mici taxe din ţările vorbitoare de engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
McGill University. Foto: equalitycanada.com
McGill University. Foto: equalitycanada.com

Absolvenţii Universităţilor din Marea Britanie au datoriile cele mai mari la finalul studiilor, în comparaţie cu absolvenţii universităţilor din alte ţări vorbitoare de engleză, arată un raport al organizaţiei de caritate educaţională Sutton Trust, potrivit publicaţiei The Guardian. Absolvenţii Universităţilor din Canada au datoriile cele mai mici.

Un raport efectuat de către Sutton Trust arată că studenţii din Anglia plătesc 9.000 de lire pe an, iar la sfârşitul studiilor rămân cu datorii de 44.000 de lire în medie. Studenţii care urmează programe universitare în America au de plătit, la finalizarea studiilor, aproximativ 20.500 de lire la universităţile de stat şi 29.000 la universităţile private. Totodată, studenţii care urmează programe universitare în Canada au o datorie de plătit la finalul studiilor, în medie, de 15.000 lire.

Potrivit site-ului universitystudy.ca, cel mai probabil, un student în Canada are nevoie de o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de dolari canadieni, anual,  pentru a acoperi taxele şcolarizare şi cheltuielile legată de trai.

Cele mai bune universităţi din Canada

Potrivit topului realizat de Quacquarelli Symonds, compania britanică specializată în educaţie, 

Cele mai bune cinci universităţi din Canada sunt:

1. McGill University - ocupă 24 în topul mondial. Fondată în 1821, Universitatea are studenţi internaţionali din peste 150 de ţări şi a fost votată ca fiind cea mai bună din Canada în ceea ce priveşte studiile doctorale pentru 10 ani consecutiv.

2. University of Toronto – ocupă locul 34 mondial. Universitatea este recunoscută pentru critică literară, comunicare şi teorie, dar şi pentru inovaţiile în cercetare, fiind inclusiv locul unde a început cercetarea cu celulele stem si insulină.

3. University of British Columbia – ocupă locul 50 mondial.

4. University of Alberta – locul 96 mondial, potrivit topului realizat de Quacquarelli Symonds anul acesta.

5. Universitatea din Montreal – ocupă locul 115 în lume, dar este unui dintre cele mai importante centre de cercetare din Canada, alocând sume imprtante în acest domeniu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite