Secţiune în parteneriat cu Educativa

Tot mai multe universităţi din Marea Britanie primesc studenţi la jumătatea anului academic

Tot mai multe universităţi
din Marea Britanie primesc studenţi la jumătatea anului academic

Instituţiile  care oferă studenţilor încă o şansă sunt : Derby, Hertfordshire, Oxford Brookes, London Metropolitan, Portsmouth şi Staffordshire   FOTO: Shutterstock

Studenţii care nu au intrat la facultate în luna septembrie a anului curent mai pot face asta şi în luna ianuarie, având în vedere că au rămas destul de multe locuri neocupate în universităţile britanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul de universităţi britanice care recrutează studenţi spre sfârşitul anului academic a crescut ca urmare a scăderii ratei de promovabilitate, relateză „The Telegraph”.

Cifrele oferite de Serviciul de Promovabilitate al Colegiilor şi al Universităţilor din Marea Britanie(UCAS) arată o creştere de aproximativ 50% în numărul de cursuri frecventate de studenţi.

Studenţii englezi care nu au promovat la examenele din luna septembrie, au şansa să studieze o paletă vastă de materii, de la contabilitate, biologie, managementul afacerilor, engleză, istorie, geografie, până la drept, toate începând cu luna ianuarie 2013.

În multe cazuri, se aşteaptă ca studenţii să comprime materia unui an întreg în două trimestre şi să studieze în timpul vacanţei de vară, pentru a-i putea ajunge pe ceilalţi studenţi.

Multe universităţi au susţinut că luna ianuarie va deveni o nouă latură a anului academic, oferindu-le studenţilor care nu au promovat o nouă şansă de a participa la un curs.

Oficialităţi din conducerea universităţilor au sugerat că acestă creştere a fost realizată de o diminuare a numărului de studenţi recrutaţi în toamnă, lăsând mai multe locuri libere.

Cifrele arată o scădere de 57.000 de studenţi la înscriere, din cauza triplării taxei de studii, ajungând pentru prima oară la 11.000 de euro pe an, începând cu luna septembrie sau octombrie 2012.

Cifrele oferite de UCAS arată că 417 cursuri sunt frecventate din ianuarie 2013, faţă de 284 cursuri în 2012 şi de 246 cursuri în 2011, reprezentând o creştere de 47% în ultimele 12 luni.

Care sunt instituţiile care le oferă tinerilor o a doua şansă

Instituţiile  care oferă studenţilor încă o şansă sunt : Derby, Hertfordshire, Oxford Brookes, London Metropolitan, Portsmouth şi Staffordshire.
Informaţiile arată că Derby are 32 de cursuri pentru studenţi din ianuarie, în timp ce Oxford Brookes are 32 cursuri, iar Staffordshire are 12 cursuri.
Hertfordshire le oferă studenţilor şansa să obţină o diplomă în contabilitate, finanţe şi drept din luna ianuarie. Universitatea le-a transmis studenţilor să „înveţe pe durata verii pentru a putea începe anul doi alături de colegii săi”.

Matthew Andrews, grefier academic la Oxford Brookes, a susţinut că aceste cursurile nu sunt o noutate pentru studenţii de peste hotare.„Numărul exact de recrutaţi depinde de un număr mare de factori precum disponibilitatea de cazare a studenţilor şi aşteptăm o creştere în numărul de recruţi faţă de ultimii ani“, a adaugat Andrews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: