Acest program nu aparţine unei scoli, precum programele traditionale de MBA, ci este un parteneriat egal între cinci şcoli, pe patru continente diferite. Programul este unic, întrucât participanţii petrec timp egal la toate şcolile partenere.

Şcolile partenere sunt precum urmează:

1.       Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) –  Olanda

2.       The University of North Carolina at Chapel Hill (UNC) Kenan-Flagler Business School – USA  and School of Management – Statele Unite ale Americii

3.       Escola de Administração de Empresas de São Paulo da Fundação Getulio Vargas (FGV-EAESP) – Brazilia

4.       EGADE Business School Tecnológico de Monterrey (EGADE Business School) – Mexic

5.       School of Management, Xiamen University (SMXMU) – China

 

Programul are o durată de 21 de luni şi pentru acest an academic costă  €59,500. Participanţii pot să se înscrie la program la oricare  din şcolile partenere. În funcţie de şcoala la care te inscrii, curicula variază, insă are aceeasi structura, împărţită in trei etape, precum urmează:

1.       Global Residencies – precum şi tittlul modulului sugerează, ca parte din global residencies studenţii călătoresc la celelalte şcoli partenere. În timpul vizitei participanţii au oportunitatea de a interacţiona cu profesorii de la şcoala pe care o vizitează şi cu restul studenţilor OneMBA de la celelalte şcoli partenere. Este o ocazie fantastică pentru oricine să işi extindă reteaua profesională şi desigur, să înţeleagă cum se fac afaceri intr-o ţară străină.

2.       Regional Courses – Etapa de cursuri regionale va fi influenţată de expertiza fiecărei şcoli – în această etapă şcolile işi organizează propriile cursuri, şi participanţii OneMBA au şansa să interacţioneze cu studenţi MBA de la facultatea mamă care nu sunt inrolaţi neaparat în programul OneMBA.

 

Mai mult decăt atât, ca parte din cursurile regionale, studenţii mai vizitează incă una sau două tări, înafara ţărilor şcolilor partenere.

 

Rotterdam School of Management, Erasmul University organizează un elective doar pentru femei  denumit The Kilimanjaro Trek/Challenge.  Participanţii de sex feminin escaladează muntele Kilimajaro ca parte dintr-un exerciţiu de dezvoltare personală.

 

 

Un alt electiv interesant la Rotterdam School of Management este vizita pe care aceştia o fac în Africa de Sud, unde timp de o săptămână lucrează cu afaceri mici din zonele rurale. Contrar aşteptărilor, RSM şi participantii OneMBA nu lucrează cu aceste afaceri ca să le ajute, ci ca să inveţe de la ele. Dacă o intreprindere are success sau cel puţin supravieţuieşte intr-un mediu atat de ostil afacerilor, trebuie să existe o lecţie de învăţat. La finalul exerciţiului elevii fac schimb de impresii cu Sud Africanii cu care au lucrat şi în multe cazuri le donează bani, investesc în afacerile lor sau ii ajută să aplice pentru împrumuturi la bancă ca să işi extindă afacerea.  Videoul de dedesubt este o ilustrare buna a ceea ce se întâmplă pe durata vizitei în Africa de Sud.

3.       Şi ultimul dar nu cel din urmă este modulul de Global Courses – în această etapă studenţii lucrează la un proiect, în echipe de cinci  (unul de la fiecare şcoală parteneră). Adevărata provocare a acestei etape este lucrul în echipă, online şi la telefon, lucrând cu participanţi pe cinci fusuri orare diferite (şi patru culture diferite de a ta!).

 

Pentru mai multe informaţii despre acest curs,accesaţi www.onemba.org

Sfatul meu este să vă informaţi bine inainte de a lua o decizie, să vedeţi ce alte cursuri similar sunt pe piaţă şi dacă dispuneţi de capital, de ce nu, luaţi legatura cu una dintre companiile care oferă consultanţă în acestă industrie. Recomandarea mea este Fortuna Admissions intrucât am avut onoarea să cunosc echipa şi mi-au lăsat o impresie foarte bună.

De asemenea folosiţi restul resurselor pe care le mentionez aici şi mult succes. Dacă vă pot ajuta cu informaţie,  nu ezitaţi să imi scrieţi.