Secţiune în parteneriat cu Educativa

STUDIU De ce facultăţile îi plictisesc pe studenţii deştepţi

STUDIU De ce facultăţile îi plictisesc pe studenţii deştepţi

Facultăţile îi plictisesc pe studenţii deştepţi.

Studenţii mai inteligenţi petrec mai puţine ore la universitate şi acordă mai puţin timp şi efort învăţând, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Trier din Germania. Motivul este că domeniile studiate în facultate sunt testate într-un mod învechit, şi-anume: pe memorarea de informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 4.400 de studenţi germani în primul an, cărora le-a fost testată capacitatea de citire şi înţelegere a unui text şi cea de utilizare a operaţiilor matematice.

Ulterior, tinerii au fost chestionaţi cu privire la cât de mult timp au alocat pentru rezolvarea cerinţelor date la test, dar şi cât de dificile au fost întrebările pentru ei. În urma analizării rezultatelor celor testaţi, s-a constat că cei care au obţinut rezultatele cele mai bune, nu au o performanţă similară şi în cadrul examenelor de la facultate. În plus, evaluaţii cu cele mai bune calificative la testul formulat de cercetători, au afirmat că au alocat mai puţin timp pentru rezolvarea problemelor, comparativ cu ceilalţi care au note mai mari la facultate.

Explicaţia este simplă, spun specialiştii în Educaţie. Majoritatea examenelor pe care le susţin studenţii, se bazează pe un conţinut ce trebuie „tocit“, ori tinerii care sunt inteligenţi şi creativi sunt plictisiţi de acest model de testare, motiv pentru care nu îşi mai dau interesul pentru a învăţa.

Un alt motiv îl reprezintă faptul că notele mari din facultate nu mai reprezintă în ziua de azi o garanţie pentru absolvenţii de studii superioare în vederea obţinerii unui job pe măsura aşteptărilor lor.

Concluzia oamenilor de ştiinţă este că sistemul educaţional din Uniunea Europeană trebuie să fie inovat. Este nevoie ca domediile studiate în mediul universitar să fie mai creative şi incitante, astfel încât tinerii să fie stimulaţi să studieze. Acelaşi lucru este valabil şi pentru examene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: