Secţiune în parteneriat cu Educativa

STUDIU Peste 1.000 de elevi britanici au venit la şcoală cu arme în ultimii trei ani

STUDIU Peste 1.000 de elevi britanici au venit la şcoală cu arme în ultimii trei ani

36 de elevi care aveau asupra lor pistoale, arme albe, puşti cu aer comprimat, carabine cu alice sau taser   FOTO: Shutterstock

Aproape 1.000 de elevi britanici au mers la şcoală, începând din 2011, cu arme care le-au fost confiscate, inclusiv pistoale, topoare, puşti cu aer comprimat sau arme albe, arată cifrele oficiale publicate miercuri de presa de la Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu realizat în numeroase unităţi de învăţământ din Marea Britanie, dintre care peste 80 de şcoli primare, în perioada 2011-2013, peste 300 de elevi s-au aflat în posesia unor topoare, lame de ras sau cuţite, relatează AFP.

În plus, 36 de elevi care aveau asupra lor pistoale, arme albe, puşti cu aer comprimat, carabine cu alice sau taser (pistol cu şocuri electrice) au fost inculpaţi pentru infracţiuni penale.

Într-un caz, un cuţit a fost găsit asupra unui băiat de opt ani, elev într-o şcoală scoţiană.

Aceste cifre nu reflectă în totalitate situaţia, potrivit autorilor anchetei, în contextul în care 21 dintre cele 52 de forţe de poliţie ale ţării nu şi-au comunicat statisticile.

"Este o nebunie. Copiii se simt atât de ameninţaţi încât ajung să deţină o armă. Cultura fricii trebuie eliminată", a subliniat Patrick Regan, preşedinte al asociaţiei caritabile XLP în favoarea tinerilor.

La rândul său, Guvernul britanic a precizat că le-a oferit profesorilor mai multe drepturi pentru a lupta împotriva acestui fenomen.

"Profesorii pot să îi percheziţioneze pe elevi fără consimţământul acestora, să le confişte obiectul interzis şi să îi scoată din clasă în cazul unui comportament periculos", a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei.


DEZBATERE Uniforma şcolară, obligatorie la şcoală. Pro şi contra

Uniformele îi ajută pe elevi să simtă apartenenţa la o şcoală, îi învaţă toleranţa în grup şi decenţa vestimentară, însă le poate afecta şi dezvoltarea ca indivizi, susţin profesorii şi specialiştii.

Peste 140 de infracţiuni comise de elevi în şcoli, în primul semestru

Peste 140 de infracţiuni au fost comise de elevi în şcoli, în primul semestru al anului şcolar 2013-2014, cele mai multe fapte fiind cele de lovire şi furt, au declarat joi, oficiali din Poliţia Capitalei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: