Secţiune în parteneriat cu Educativa

Partidul laburiştilor promite că va aboli taxele de şcolarizare pentru studenţii din UE dacă va câştiga alegerile parlamentare

Partidul laburiştilor promite că va aboli taxele de şcolarizare pentru studenţii din UE dacă va câştiga alegerile parlamentare

Laburiştii vor eliminarea taxelor pentru studenţii din UE

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburiştilor, spune că va elimina taxele de şcolarizare pentru studenţii din Uniunea Europeană (UE) care studiază în Marea Britanie. Asta se va întâmpla numai dacă Partidul Laburist va câştiga alegerile parlamentare ce vor avea loc în această vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul laburiştilor şi Angela Rayner, secretarul educaţiei umane, susţin că vor elimina taxa de şcolarizare de 9.000 de lire sterline( peste 10.000 de euro), începând cu anul 2018. În plus, ei promit că şi noii studenţi-care intră în ciclul universitar toamna aceasta- vor scăpa de taxe. Motivul invocat de Jeremy Corbyn este ca viitori studenţi să nu îşi amâne studiile cu un an.

 Laburistul a spus că va încerca să implementeze măsura în parteneriat cu universităţile din UE, astfel încât şi studenţii din Marea Britanie, care vor să studieze la facultăţile din UE, să fie scutiţi de taxe. Acest acord ar urma să fie legiferat în baza negocierilor pentru Brexit.

Acesta a declarat pentru The Guardian că adversarii acestuia, conservatorii,  i-au împovărat destul pe studenţi prin această datorie de 27.000 de lire sterline pe care trebuiau să înceapă să o achite imediat după angajare.  „Laburiştii vor elimina acestă povară a datoriilor şi vom face educaţia gratuită pentru toată lumea, astfel încât  să avem  o ţară prosperă pentru toţi, nu doar pentru o minoritate“.

„Ne vom asigura că universităţile vor avea resursele necesare pentru a asigura o educaţie corespunzătoare pentru toţi studenţii(… )iar noi vom avea  parte de beneficiile pe care le vor aduce toţi inginerii, doctorii, profesorii şi oamenii de ştiinţă pe care îi vor produce universităţile", a mai adăugat acesta.

Preşedintele Partidului Laburist a spus că această politică va avea un cost de 9,5 miliarde de lire sterline (peste 10 miliarde de euro), pe care îl va acoperi prin creşterea taxelor a celor care au un venit mai mare de 80.000 de lire sterline (92.000 de euro) pe an cu 45%, şi cu 50% pentru cei care au un venit mai mare de 110.000 de lire sterline (126.000 de euro).


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările