Secţiune în parteneriat cu Educativa

O şcoala gratuită de programare se deschide în Capitală

O şcoala gratuită de programare se deschide în Capitală

O şcoala gratuită de programare se deschide în Capitală.

Şcoala gratuită de programare Academy+Plus, lansată acum trei ani la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ecole 42 din Paris, se deschide şi la Bucureşti, oferind 120 de locuri într-un proces educaţional bazat pe practică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Academy+Plus, citat de Digi 24 , după aproximativ şase - nouă luni, cursanţii ajung la un nivel de specialist IT junior, „pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi”.

„Unică în peisajul educaţional din România, Academy+Plus îşi propune să ofere tinerilor pasionaţi de informatică şansa de a deveni adevăraţi profesionişti. Iar asta fără profesori, fără cărţi, gratuit şi fără diplome, într-un proces educaţional bazat pe un sistem de gamificare”, a precizat Daniela Buşcan, director de program, citată în comunicat.

Pentru a ocupa unul dintre cele 120 de locuri gratuite disponibile în Bucureşti, fiecare candidat trebuie să treacă printr-un proces de selecţie, împărţit în trei etape.

În prima etapă, candidaţii intră pe platforma unde, timp 130 de minute, trebuie să rezolve două teste: unul de memorie şi unul de logică.

Evaluaţii care obţin un scor eligibil sunt invitaţi în următoarea etapă, care este, de fapt, o discuţie deschisă, de grup, în care şcoala setează aşteptările, iar candidaţii îşi expun motivaţiile.

Urmează etapa a treia - „Piscina C”, unde timp de 28 de zile candidaţii vor intra într-un boot camp în care vor învăţa limbajul de programare C.

În toată această perioadă, vor avea loc evaluări săptămânale, iar la final candidaţii vor susţine un examen care va dura opt ore.

Anul acesta, în Bucureşti, „Piscinele C” vor avea loc în perioada august - octombrie, datele de început fiind următoarele: 14 august, 11 septembrie şi 9 octombrie. Şcoala propriu-zisă va începe în luna noiembrie, iar candidaţii acceptaţi în program vor studia trei proiecte obligatorii, după care vor putea alege dintre următoarele linii de specializare: Unix, Algoritmi, Computer graphics sau Web development, full stack.

Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: