Secţiune în parteneriat cu Educativa

Noi reguli pentru şcolile din Anglia: Băieţii pot purta fuste la ore

Noi reguli pentru şcolile din Anglia: Băieţii pot purta fuste la ore

Băieţii pot merge la şcoală în fustă. FOTO: The Telegraph

80 de şcoli de stat din Anglia, dintre care 40 de şcoli primare, au introdus politici care le permit băieţilor să poarte fuste, iar fetelor pantaloni. Decizia şcolilor a venit după ce Guvernul a trimis o directivă prin care cere unităţilor de învăţământ să fie mai deschise cu elevii „trans” sau care se îndoiesc de identitatea de gen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băieţii care se identifică cu genul feminin vor putea purta fustă la şcoală, iar fetele care se identifică cu genul masculin vor putea purta pantaloni, arată presa britanică. Noua regulă vine după ce Guvernul britanic a trasat o directivă unităţilor de învăţământ prin care cere să fie mai deschise cu fetele şi băieţii care îşi pun la îndoială identitatea de gen.
 
Aşa numita politică „gender neutral” a fost deja aplicată de către 80 de şcoli din Anglia, dintre care 40 şcoli primare. Acestea fie au scos referinţele de dress code pentru fete şi băieţi, fie au rescris politica privind uniformele.
 
Militanţii pentru pentru diversitate au declarat pentru The Independent că nicio persoană trans nu ar trebui să fie obligată să se prezinte în public într-un mod care ar face-o să se simtă inconformtabil, pentru că atunci când se întâmplă asta poate produce daune persoanei în cauză, mai ales pentru tineri.
 
Potrivit The Independent, în ianuarie, Brighton College, o şcoală privată cu o tradiţie de 170 de ani şi printre primele 10 şcoli din Anglia la nivelul rezultatelor academice, a renunţat la rigorile uniformei pentru elevii transgender.
 
Prima şcoală primară de stat din Anglia care a introdus uniforma „gender neutral” a fost Allens Croft School din Birmingham.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: