De ce preferă adolescenţii să studieze în Universităţile din ţările anglofone. Topul statelor vizate de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 64% din respondenţii studiului „The 2016 Prospective International Student Survey” au plasat SUA în top trei ţări în care să faci facultatea. Pe locul doi în preferinţele viitorilor studenţi se află Anglia, iar pe 3 Australia, informează Times Higher Education.

Potrivit „Prospective International Student Survey” 2016, 64% din 2.700 de respondenţi consideră Statele Unite ca fiind cel mai bun loc de a urma cursurile unei universităţi. Alături de SUA, Marea Britanie continuă să fie în topul preferinţelor viitorilor studenţi, întrucât mai mult de jumătate au plasat Regatul Unit în top trei ţări în care să studiezi, în timp ce Australia s-a plasat pe locul 3, fiind votată de 41% respondenţi. Imediat sub Australia, s-a plasat Canada, care a fost votată de 37% din respondenţi. Studiul relevă că există o preferinţă susinută între aplicanţi pentru ţările anglofone.

Criteriile aplicanţilor sunt, în principal, reputaţia globală a calificărilor pe care le produce o universitate şi costurile de studiu.

Studiul a fost realizat pe respondenţi din 130 de ţări.

Pe de altă parte, reprezentanţii uneia dintre companiile care au realizat studiul, susţin că alegerea lui Trump ca preşedinte i-ar putea îndepărta pe studenţii din Orientul Mijlociu. 

„Există o îngrijorare în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu. Retorica lui (Trump, n.r.) despre musulmani a fost inconfortabilă, iar Orientul Mijlociu are o mare proporţie de studenţi musulmani care vor să studieze”,  a spus Aron Porter pentru Times Higher Education.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite