Secţiune în parteneriat cu Educativa

Cele mai bune ţări pentru studii. Anglia şi Olanda oferă beneficii pentru români

Cele mai bune ţări pentru studii. Anglia şi Olanda oferă beneficii pentru români

Cele mai bune ţări pentru studii / FOTO Shutterstock

Cele mai bune ţări pentru studii sunt Anglia şi Olanda, consideră specialiştii, mai ales datorită beneficiilor financiare pe care le oferă românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu făcut de British Council la nivel mondial arată că, până în 2024, Marea Britanie va atrage 83.000 de studenţi internaţionali în universităţile sale, în plus faţă de cei peste 223.000 găzduiţi în 2013. 40% vor veni din China, în timp ce indienii vor fi depăşiţi, numeric, de nigerieni.

Cele mai bune ţări pentru studii: Împrumut de la stat pentru taxele şcolare

De asemenea, Marea Britanie este şi destinaţia de studiu preferată de români, mai ales datorită beneficiilor financiare.

Împrumuturile pentru studii sunt oferite de Student Loans Company şi, în prezent, sunt dedicate în special studenţilor la nivel de licenţă. Cei mai mulţi studenţi care aleg Marea Britanie ca destinaţie de studiu accesează acest împrumut, din moment ce taxele au crescut foarte mult în ultimii trei ani, ajungând la 9.000 de lire. Majoritatea universităţilor oferă programe de studiu ce pot fi acoperite prin împrumut guvernamental, însă există anumite universităţi private la care dacă studenţii se înscriu, nu pot primi finanţare. De aceea, este util ca inainte de a aplica să fie verificat dacă pe site-ul universităţii apar informaţii despre soluţiile de finanţare.

Cei care pot accesa acest împrumut sunt viitori studenţi, care au aplicat la un program de licenţă în Marea Britanie şi care au acceptat o ofertă din partea unei universităţi. Pentru a fi eligibil trebuie să fii cetăţean al Marii Britanii sau al Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, toţi cetăţenii români pot obţine acest împrumut, în baza acceptului unei oferte universitare. Desi procedura impune ca fiecare aplicant să facă o cerere pentru acest împrumut, nu există riscul ca acesta să nu fie acordat decât în cazuri excepţionale. Este, de asemenea, util de ştiut, că nu este stabilită nicio limită de vârstă.

Cele mai bune ţări pentru studii: Costuri de şcolarizare accesibile în Olanda

Olanda este una dintre ţările europene cu cea mai veche tradiţie în educaţie şi un învăţământ de calitate recunoscut la nivel internaţional. Având una dintre cele mai variate oferte educaţionale, ţara atrage anual peste 90.000 de studenţi internaţionali, printre care şi români.

Costurile de şcolarizare accesibile (1.915 euro pe an), oportunităţile pe care le au după terminarea studiilor, dar şi numărul mare de programe educaţionale din care aplicanţii pot alege, fac din Olanda o destinaţie de studiu ideală.

Tot aici se găsesc cele mai multe programe de studiu cu predare în limba engleză din Europa continentală şi numeroase universităţi recunoscute în topuri internaţionale datorită calităţii învăţării şi instrumentelor educaţionale promovate.

Astfel, regăsim University of Groningen, aflată şi în acest an în top 100 mondial al celor mai bune universităţi, conform QS World University Rankings şi Times Higher Education. Universitatea se află printre cele mai importante centre de cercetare din Europa, iar în 2014 profesorul Theunis Piersma a fost distins cu „Premiul Spinoza” în valoare de 2,5 milioane de euro, sumă destinată cercetării unui subiect la alegere pe o perioadă de 5 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările