Săptămâna aceasta am să vă prezint un efort notabil  în acest sens, care vine din partea HEC Paris. Conducerea şcolii a lansat acest an un program dual – un MBA combinat cu un Master în Finanţe. Valoarea acestui program constă în fptul că curiculele celor doua nu au fost ajustate într-un program de un an, ci curicula programului de MBA fost adaugata curiculei Masterului în Finanţe, rezultand în programul numit MBA MIF cu durata de 20 de luni.

Acest program se adresează în mod special tinerilor bancheri (retail sau investment) sau cei ce operează în mediul financiar, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani.

Programul oferă modulele tradiţionale de management, marketing, etică şi strategie, cu posibilitatea de a te specializa in strategie, antreprenoriat sau leadership si organizatii globale. Şi desigur, un accent deosebit pe finanţe, finanţte in diferite domenii  etc.

Curicula programului este personalizată dupa nevoile fiecarui student,astfel încât participanţii cu o mai mare experienţă in mediu financiar vor începe la un nivel mai avansat, iar cei cu cunosţinţe limitate de finanţe vor beneficia de mai mult suport in primele luni şi o curicula diferită.

HEC Paris se mândreşte cu calitatea studenţilor pe care ii recrutează şi când vine vorba de USPs, legaturile strânse intre studenţii tuturor programelor şi diversitatea claselor reprezintă cap de asfiş.

Întrucât studenţii acestui program vor avea clase comune cu studenţii programului simplu de MBA care are o durata mai scurtă. În acest sens clasele vor fi foarte diveste şi calitatea experienţei va creşte exponenţial.

Programul acordă o atenţe specială regulaţiilor din sistemul financiar si eticii, argumentând că aceste două elemente au devenit cerinţe de bază pentru orice poziţie in domeniul financiar.

Mai multe detalii despre structura cursului se pot găsi aici.

Costul programului este de €64,000, împărţit astfel: €8,000 la începerea cursului, şi doua rate a câte €28,000 fiecare, care se plătesc la aproximativ jumatate de an distantă una de cealaltă. Mai multe detalii aici.

Tototdată, HEC Paris deruleaza o sumedenie de burse şi imprumuturi, pentru acest program ca şi pentru restul programelor lor. Mai multe despre burse integrale aici, iar despre împrumuturi puteţi afla mai multe aici.

Mai multe informaţii despre  procesul de admitere, termene limită pentru aplicaţii şi posibilitatea de a întâlni profesorii ce preadu la acest curs găseşti aici.

Aştept întrebările voastre dedesubt.