Secţiune în parteneriat cu Educativa

An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni: „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării”

An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni: „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării”

An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Ministerul Românilor de Pretutindeni a demarat campania „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării” pentru sărbători Centenarul Marii Uniri. Astfel, elevii şi profesorii români din diaspora, care studiază sau predau limba română, sunt invitaţi să trimită materiale foto sau video cu activităţile de la clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul face parte din proiectele iniţiate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) pentru a marca anul 2018 – „An centenar în comunităţile româneşti de pretutindeni” şi va fi dedicat profesorilor de limba română, elevilor, studenţilor şi tinerilor din comunităţile istorice şi emergente.

Astfel, Ministerul încurajează asociaţiile românilor din străinătate, reprezentanţii şcolilor duminicale coordonate de asociaţiile sau de bisericile româneşti de peste hotare, profesorii de la cursurile susţinute de asociaţii din teritoriu, cât şi cele organizate prin intermediul Institutului Limbii Române, precum şi tinerii care învaţă în limba română în afara graniţelor, să realizeze diverse materiale foto, audio şi/sau video, prin care să expună activitatea lor în domeniul predării şi studiului limbii române şi să le trimită către MRP pentru a le promova pe platformele proprii, dar şi cu sprijinul partenerilor noştri media.

De asemenea, MRP invită toţi românii, oriunde s-ar afla ei, să ia parte la campania online derulată pe pagina de Facebook a ministerului prin hashtag: #MRP #1Decembrie #CentenarulMariiUniri,  #Şcoliromâneşti, #depretutindeni cu tag @mprpromania. 

 Mai exact, toţi cei care îşi doresc să participe nu trebuie decât să realizeze o fotografie sau un video cu tematica „1 Decembrie în şcolile româneşti din afara graniţelor ţării”, să încarce poza sau filmuleţul pe platforma de socializare şi să eticheteze MRP-ul şi evenimentul în fotografie.

Prin aceste evenimente, MRP urmăreşte să aducă în prim plan demersurile deosebite şi efortul voluntar al profesorilor şi tinerilor de a rămâne întotdeauna conectaţi cu România prin intermediul limbii materne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: