Secţiune în parteneriat cu Educativa

Ţările în care poţi să mergi la studii în străinătate, chiar dacă nu ai bani

Ţările în care poţi să mergi la studii în străinătate, chiar dacă nu ai bani

Câteva zeci de mii de tineri români studiază în străinătate. Pe lângă aceştia, mult mai mulţi îşi doresc să aibă această şansă, însă pentru ei banii sunt o problemă. Cu excepţia copiilor care provin din familii de manageri sau antreprenori de succes, foarte puţini tineri cu venituri medii sau mici îşi pot permite să susţină costurile unui an de studiu în străinătate.

Wall-street.ro îţi prezintă destinaţiile în care aceştia pot studia fără bani sau cu sume similare taxelor din România.

Peste 45.000 tineri români studiază în străinătate, la diverse niveluri educaţionale, licee sau universităţi, iar numărul acestora este în creştere cu aproximativ 20% pe an, arată date furnizate anterior de IntegralEdu, companie care oferă oportunităţi de studiu în straintate. 
  
 Liceu şi facultate fără niciun ban
 
 Pentru familiile care au curajul să îşi trimită copiii la studii încă din anii de liceu cea mai la îndemână variantă sunt şcolile de tip Academie din Marea Britanie, unde şcolarizarea este gratuită pentru anumiţi ani de studiu, familiile acoperind doar cheltuielile de cazare şi masă. De asemenea, există şi şcolile de stat, cu învăţământ gratuit, dar şi aici trebuie acoperite cheltuielile de cazare şi masă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: