Secţiune în parteneriat cu Educativa

Şcoala lui Moş Crăciun. Câteva sfaturi despre cum să-l copiezi cât mai bine pe darnicul bătrânel

Şcoala lui Moş Crăciun. Câteva sfaturi despre cum să-l copiezi cât mai bine pe darnicul bătrânel

Moş Crăciun este o meserie pentru unii Foto brettcarlsen.photoshelter.com

Oricine îi poate da viaţă lui Moş Crăciun, dar puţini se pot mândri că fac o profesie din asta. Pentru ca persoanele care îşi doresc să facă asta toată viaţa au fost înfiinţate în lume mai multe şcoli de Moş Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Santa School din Calgary, Canada, este doar una dintre şcolile care transformă oamenii inimoşi în Moşi Crăciuni veritabili. Potrivit directorului instituţiei, Jennifer Andrews, pentru a deveni bătrânul care aduce bucurii an de an copiilor nu trebuie să fii neapărat supraponderal sau alb, ci oricine poate aduce farmecul Crăciunului în viaţa copiilor. 
 
”Am pregătit oameni de toate sexele şi rasele în şcoala noastră. Ceea ce contează pentru a fi un bun Moş Crăciun trebuie să ai personalitatea potrivită şi inima potrivită. Bineînţeles, trebuie să iubeşti copiii”, spune Jennifer Andrews, potrivit tes.com
 
Totodată, pentru a avea un aspect de Moş veritabil trebuie să investeşti într-un costum care să nu semene a pijama, dar şi în igiena personală. 
 
”Un Moş Crăciun trebuie să aibă barba bine îngrijită, igienă orală şi să miroase bine”, spune într-un interviu mai vechi pentru avenuecalgary.com directorul şcolii. 
    
Repetiţie multă şi poveste
 
Niciun Moş Crăciun nu e foarte credibil doar improvizând. Moşul trebuie să fie în centrul atenţiei, aşa că vocea trebuie să fie bine pregătită, fiecare gest contează pentru a crea impresia că acest Moş Crăciun chiar poate să livreze cadouri tututor persoanelor de pe glob într-o singură noapte. 
 
Desigur,oricine îl interpretează pe Moş Crăciun trebuie să îi cunoască istoricul, trebuie să îi înţeleagă persoana şi povestea, dar, totodată, trebuie să recreeze povestea astfel încât să fie a lor. 
 
”Vorbesc despre Moş Crăciun fiind ca fulgii de zăpadă. Fiecare vine cu propriile idei şi percepţii despre cine este Moş Crăciun, astfel încât să creeze povestea pentru ei”, mai spune Jennifer Andrews.
 
Nu în ultimul rând, un bun profesionist trebuie să fie iertător cu el, aşa cum sunt şi copii, care vor să creadă în Moş.
 
Potrivit reprezentantei şcolii, e important ca în contactul cu copiii ruşinea să nu aibă ce căuta în cazul unei greşeli. „Trebuie doar să te distrezi, iar greşeala nu trebuie luată decât ca o parte a ei”, încheie Andrews.
 
Hall of fame pentru Moşi
 
Nu doar vedetele de la Hollywood au „Hall of Fame”, ci şi Moşi Crăciunii, şi se numeşte International Santa Claus Hall of Fame şi este un proiect pentru a celebra cei mai buni Crăciuni din trecut şi prezent. 
 
Selecţia se face pe baza carierei, a implicării în societate, a vechimii, dar şi în funcţie de originalitate şi actele de caritate făcute. De asemenea, în Indiana, Statele Unite ale Americii, există un orăşel care se numeşte chiar Santa Claus, iar aici turiştii pot vedea Santa's Candy Castle în fiecare zi a anului. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: