1.800 de burse Fulbright în SUA pentru anul universitar 2014-2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursele Fulbright oferă finanţare pentru tinerii care vor să se specializeze la o universitate din SUA
Bursele Fulbright oferă finanţare pentru tinerii care vor să se specializeze la o universitate din SUA

Statele Unite finanţează anual în jur de 1.800 de burse de studiu Fulbright pentru tinerii din străinătate, inclusiv din România, care vor să obţină o diplomă de master sau de doctor de la o universitate americană. Pentru anul universitar 2014-2015, aplicaţiile se depun până în februarie-octombrie 2013.

Programul Fulbright oferă burse de studiu în Statele Unite, în anul universitar viitor, pentru cei ce doresc să urmeze un master sau pentru cei care doresc să obţină diplomă de doctor de la o universitate americană, în mai toate domeniile, inclusiv arte, cu excepţia medicinei, potrivit universitiesnews.com.

Aceste burse de studii sunt acordate studenţilor din Africa, Estul Asiei şi Pacific, Europa şi Eurasia, din Orientul Mijllociu şi Africa de Nord, restul Americii şi din Sudul şi Centrul Asiei.

Cursurile încep în 2014-2015, iar, anual, aproape 1.800 de studenţi sunt recrutaţi pentru studii în Statele Unite prin programul de burse Fulbright. Termenul limită pentru aplicări variază între Februarie-Octombrie 2013.

Fulbright suportă cheltuielile pe durata anilor de studiu. Bursele acoperă, în general, taxele de şcolarizare, cărţile, bilete de călătorie, bani de buzunar şi asigurare medicală. 

Programul este administrat de către Comisiile Fulbright sau de către Ambasadele Statelor Unite din ţările care sunt acceptate. Toate aplicaţiile studenţilor străini sunt evaluate de către specialiştii din aceste instituţii.

Bursele Fulbright sunt valabile pentru o varietate de discipline si domenii, inclusiv artele vizuale, ştiinţele naturii, matematica, ingineria şi tehnologia. Fulbright încurajează tinerii să nu se rezume la o singură disciplină, ci să aplice în toate domeniile.

Programul nu oferă diplome celor ce doresc să studieze medicina şi nici celor ce doresc să se specializeze pe cercetare medicală, dar sprijină sănătatea la nivel global.

Modalitatea de selecţie a studenţilor diferă în funcţie de ţară. Pentru a afla informaţii despre procedeul de selecţie, puteţi accesa site-ul programului Fulbright din România.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite