Sâmbătă, 24 martie 2017, profesorii de limba engleză din Braşov se vor reuni cu ocazia workshop-ului Cambridge English: First for Schools & Cambridge English: Advanced

Obiectivul evenimentului este cel de a-i ajuta pe profesori să afle informaţiile de bază dar şi noutăţile referitoare la specificul şi particularităţile testului de limba engleză Cambridge, astfel încât aceştia să poată duce informaţia şi expertiza mai departe, către publicul final – elevii dornici să obţină o certificare valoroasă de limba engleză. Un astfel de document îi va ajuta pe elevi să acceseze opţiuni academice naţionale şi internaţionale importante. 

Profesorii de limba engleză care vor participa la workshop îşi vor concentra atenţia asupra metodelor de testare Cambridge English: First for Schools şi Cambridge English: Advanced, astfel încât să poată înţelege întreaga desfăşurare a examenului şi să ştie cum să identifice nivelul de pregătire al elevilor şi competenţele necesare. 

Workshop-ul va fi unul interactiv, în cadrul căruia participanţii vor învăţa să utilizeze metode practice prin care să îi motiveze pe elevi să se implice în studiul limbii engleze, dintr-o perspectivă inovatoare. Profesorilor li se va răspunde, în cadrul workshop-ului, la toate întrebările. Aceştia vor primi informaţii relevante privind procesul de testare şi strategiile de pregătire la clasă.

Prin aprofundarea aspectelor metodologice de predare a limbii engleze, profesorii îşi vor dezvolta abilităţile impuse de rigoarea pregătirii elevilor pentru un examen internaţional, luând în considerare fiecare probă în parte a testului Cambridge: vorbire, citit, ascultare şi scriere. 

Cu acest prilej, profesorii vor afla detalii despre gradul de dificultate al examenului Cambridge - First for Schools şi Advanced, astfel încât să înţeleagă ce anume se evaluează în cadrul testării. Vor fi oferite exemple de activităţi care pot să fie realizate în clasă, astfel încât elevii să înveţe să îşi exprime, susţină, argumenteze punctele de vedere în limba engleză, dar şi să acorde o importanţă sporită formei limbajului ales şi corectitudinii gramaticale în discursul lor, pentru a evidenţia nivelul de cunoştinţe.

Fiecare probă a testului Cambridge implică, în funcţie de dificultate şi complexitate, capacitatea de a înţelege informaţia, abilitatea de concentrare şi capacitatea de a transmite mai departe informaţia, într-un mod coerent, atât scris cât şi verbal. Luând aceste aspecte în considerare, profesorii vor afla care este strategia pe care trebuie să o abordeze în pregătirea elevilor pentru examenul Cambridge şi care sunt resursele de care au nevoie în acest demers.

Examenul Cambridge poate să fie destul de solicitant pentru elevi, acestora fiindu-le testate o serie de abilităţi şi competenţe conexe, ceea ce implică un grad sporit de atenţie şi pregătire. Din acest motiv, profesorii trebuie să se asigure că elevii pot face faţă testului, indiferent de situaţiile imprevizibile care pot să apară pe parcurs, prin identificarea punctelor slabe ale elevilor şi rezolvarea acestora.

Workshop-ul Cambridge English: First for Schools & Cambridge English: Advanced se va desfăşura la Palatul Copiilor din Braşov, în intervalul orar 9:00-13:00. 

În urma participării la workshop, profesorii vor primi un certificat.

Evenimentul este organizat de European Examinations Centre şi anul acesta a fost susţinut lunar, de mai multe ori, în mai mult oraşe din România.