Vocea psihologului:Abuzurile nu trebuie tolerate

Vocea psihologului:Abuzurile nu trebuie tolerate

Hanibal Dumitraşcu

Cazurile în care un profesor îl abuzează pe un elev, şi aici vorbim despre toate tipurile de abuz, nu trebuie ignorate nici de către şcolari şi nici de către părinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea românească trebuie să înveţe să se implice în probleme care poate par minore la început. Noi avem o problemă de mentalitate în primul rând pentru că, ani la rând, conducerea comunistă ne-a învăţat să nu luăm atitudine, să plecăm capul şi să îndurăm tot ceea ce ni se întâmplă.

O astfel de mentalitate dăunează mult societăţii. Totuşi, problema cea mai mare porneşte de la părinţi, pentru că aceştia sunt cei care trec cu vederea astfel de situaţii. Ei nu-şi dau seama că acest lucru nu este normal.

Un astfel de comportament, în care profesorul îl abuzează fizic sau verbal pe elev, aduce prejudicii nu doar elevului în cauză, ci şi şcolii româneşti. De aceea, în astfel de situaţii, le recomand şcolarilor, şi în primul rând părinţilor, să ia atitudine atunci când un cadru didactic molestează un copil, indiferent despre ce fel de abuz este vorba.

Părinţii trebuie să ştie că un copil abuzat va deveni la rândul lui un adult abuzator, de aceea tutorele are rolul de protector pentru copilul său şi este obligat să intervină ori de câte ori apare o astfel de situaţie anormală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările