„Violul“ de marţi. Cum a siluit din nou Liviu Pop limba română

„Violul“ de marţi. Cum a siluit din nou Liviu Pop limba română

Liviu Pop FOTO gov.ro

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, iese din nou în evidenţă prin greşeli gramaticale. De data aceasta, şeful de la Educaţie o comite într-o postare pe Facebook în care vorbeşte despre performanţele Guvernului PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinţă sănătoasă şi de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă" - este  prima greşeală din postarea de pe Facebook a ministrului Educaţiei

„Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat",  este greşeala cu numărul 2.

Redăm mai jos postarea integrală a ministrului Educaţiei:

„În ultimul an numărul de şomeri a scăzut cu 50.000.

Mesaj principal: Scăderea şomajului arată că politica Guvernului de creştere a salariului minim nu a gonit investitorii. Dimpotrivă, creşterea salariilor păstrează în ţară forţa de muncă de care au nevoie investitorii. Asta înseamnă mai mulţi bani în buzunarele românilor şi mai mulţi cetăţeni în clasa de mijloc.

Scăderea ratei şomajului arată că programul de guvernare este corect. Creşterile salariale nu au determinat o scădere a numărului de locuri de muncă, ci din contră. Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august, în scădere cu 0,6% faţă de luna august a anului trecut.

România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în topul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia, Germania, Malta, Olanda şi Polonia.

Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinţă sănătoasă şi de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă.

Este o dovadă că politica atragerii investitorilor străini cu salarii mici a fost greşită. Investiorii au nevoie de forţă de muncă, ceea ce înseamnă că salariile din România trebuie să se apropie de cele din Europa.

Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat. În acest fel, piaţa muncii din România va redeveni atractivă pentru cei care au plecat să muncească în străinătate şi, aşa cum ne-am propus, vor reveni acasă“, îşi încheie mesajul Liviu Pop.

Alte greşeli memorabile marca Liviu Pop

O altă gafă recentă marca Liviu Pop a fost oferită de acesta pe 18 septembrie, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple privind Educaţia. În discursul său, oficialul a spus că „În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”, a declarat Pop în faţa senatorilor. Memorabilă este şi afirmaţia acestuia cu privire la educaţie, care, în accepţiunea lui Pop, este gratuită pentru copii dat fiind că aceasta este asigurată de părinţi.

 

citeste totul despre: