VIDEO Sisteme de educaţie alternativă. Şcoala fără manuale şi fără note

VIDEO Sisteme de educaţie alternativă. Şcoala fără manuale şi fără note

O şcoală fără manuale, fără note şi fără comparaţii între elevi, unde copiii asimilează informaţia prin joc, pare de neconceput în sistemul de învăţământ românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi totuşi acest tip de şcoală, unde elevului i se permite să evolueze cercetând singur, în ritmul lui, fără să fie supus unor presiuni venite fie din partea colegilor, fie din partea profesorului începe sa-si faca simtita prezenta de cativa ani si in Romania.

Pedagogiile alternative au prins şi la noi în ţară, cu precădere în instituţii de învăţământ private, şi sunt din ce în ce mai căutate de părinţii care au înţeles că nu nota din carnetul elevului contează, ci modalitatea în care i se permite acestuia să asimileze informaţii noi, să se dezvolte şi să-şi aleagă singur, dar sub atentă observaţie, ceea ce vrea să descopere. Aceste tipuri de pedagogii sunt legate între ele prin faptul că educaţia este centrată pe elev, iar jocul este cea mai bună metodă de asimilare a noilor informaţii şi abilităţi.

Elevului i se predă ceea ce i se potriveşte cel mai bine. Dacă un copil are înclinaţii spre artele plastice, este încurajat să lucreze mai mult în acest domeniu. 

Aceste sisteme alternative de educatie urmăresc educarea copilului atât din punct de vedere cognitiv cât şi artistic, ceea ce în şcoala tradiţională nu întâlnim, latura artistică fiind lăsată spre rezolvare în sarcina exclusivă a părinţilor.

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: