VIDEO Noi dezvăluiri despre sistemul clientelar şi „militar” de la liceul Kiriţescu. Eleva care şi-a reclamat profesoara riscă să fie sancţionată

VIDEO Noi dezvăluiri despre sistemul clientelar şi „militar” de la liceul Kiriţescu. Eleva care şi-a reclamat profesoara riscă să fie sancţionată

Profesorii adunau bani pentru examenele copiilor, susţine un părinte        FOTO: Captură video Prima TV

O profesoară de la Liceul „Costin Kiriţescu” din Capitală a declarat că atmosfera din liceu era una „militară” şi că se adunau bani pentru bănci şi bodiguarzi, potrivit Prima TV. De asemenea, mama unui copil spune că părinţii au dat bani pentru ca elevii să treacă examenul de engleză intensiv. Însă, eleva care a dat startul anchetei, dezvăluind că o profesoară cere bani pentru motivarea absenţelor, riscă să se aleagă cu nota scăzută la purtare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Profesorii de la Colegiul Economic „Costin Kiriţescu” din Bucureşti au discutat, în Consiliul de administraţie, despre sancţionarea elevei care a făcut publică înregistrarea în care o profesoară îi ameninţa pe elevii claselor a XI-a că le va motiva absenţele doar dacă dau bani la fondul clasei, relatează Hotnews.ro.

O nouă înregistrare difuzată de B1 Tv, de la şedinţa profesorilor, arată că din discuţiile purtate între directoarea instituţiei de învăţământ şi profesori reiese faptul că tânăra care a făcut înregistrarea ar putea primi nota 3 la purtare.

Cum discută profesorii despre sancţionarea elevei:

Profesor: Dar pe ăla care a înregistrat la clasă îl pedepseşte cineva? Întreb şi eu, aşa..

Director: Ştiam că domnişoara a fost anul trecut în Consiliul Profesoral, unde a venit cu o aroganţă...

Profesor: Cineva a intervenit să nu i se scadă nota la purtare la 3. A jignit întregul corp profesoral în consiliul acela. Nu ştiu de ce nu i s-a scăzut nota la 3, 4 pentru toată lipsa de respect, nu doar faţă de dirigintă, ci de întregul corp profesoral, ceea ce mi se pare inadmisibil. A primit nota 6 sau 7 la purtare.”

O nouă comisie

Profesoara: Haideţi să facem o comisie, o altă comisie , evident diferită de..

Profesor: Faceţi comisie şi scrieţi ce trebuie!”.


În înregistrările Prima TV, o profesoară şi o mămică de la  Liceul „Costin Kiriţescu” din Capitală, unul din cele trei instituţii de învăţământ anchetate în aceste zile de inspectoratul şcolar, vorbesc despre cum se colectau banii în şcoală şi în ce scopuri.

„Fiecare părinte în parte a dat bani pentru ca fiecare copil în parte să-şi ia examenul de engleză, fără de care nu puteai intra la clasa de engleză intensiv. Părinţii au dat banii doamnei directoare”, a spus mămica. Ea cere verificarea testelor pentru a se vedea cine merita cu adevărat să treacă.

 

Profesoară: atmosfera din liceu era una militară

Într-o altă înregistrare, o profesoară vorbeşte despre atmosfera din liceu şi cum era „minunat” să te pui bine cu directoarea.

 „Directoare a încercat să muşamalizeze tot ce se întâmplă?”, întreabă reporterul. „Da, se vede clar”, a răspuns profesoara, spunând că nu avea ce să facă din moment ce toată lumea „se angaja la această treabă (...) Este minunat să te pui bine cu directoarea”. Femeia mai spune că atmosfera în şcoală era una „militară” şi că „toată lumea trebuie să intre în voie, altfel se pot întâmplau diverse minuni”.

 

Cazul de la Şcoala 10, vârful aisbergului

Scandalul care a izbucnit la Şcoala numărul 10 din Capitală, în urma căruia învăţătoarea Dana Blându, care s-a ales şi cu dosar penal, a fost demisă pentru că cerea bani de cadouri părinţilor, s-a dovedit a fi doar vârful aisbergului, după ce zeci de părinţii au decis să denunţe astfel de practici din sistemul de învăţământ românesc.

Astfel, în ultimele zile, autorităţile, dar şi mass-media au primit sesizări de la părinţi care povestesc cum sunt obligaţi să dea sume importante de bani pentru fondul clasei, cadouri pentru profesori, televizoare, calculatoare, table magnetice sau pur şi simplu pentru înlocuirea băncilor din clasele unde copiii lor învaţă.

Anchetă extinsă la alte trei şcoli

Prin urmare, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a hotărât să extindă ancheta de la Şcoala 10 şi la alte instituţii de învăţământ.

Luni, de exemplu, autorităţile anunţau că au anchete în desfăşurare la patru astfel de unităţi pentru colecte ilegale de bani. Concret, este vorba de  Şcoala Gimnazială nr. 172 „Sf.Andrei”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” şi Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”, unde o dirigintă le-a cerut bani elevilor pe motiv că băncile în care stau necesită reparaţii.

Elevii, care au înregistrat-o în timp ce le solicita bani, o acuză pe profesoară că îi şantajează. „Nu daţi bani de bănci, aduc toate jegurile şi vă aşez în ele”, se arată pe una dintre înregistrările date publicităţii.


Pe aceeaşi temă:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: