VIDEO Ecaterina Andronescu: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”

VIDEO Ecaterina Andronescu: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”

FOTO: Mediafax/Alexandru Dobre

Ministrul a făcut o observaţie greu de înţeles în mod logic logic, referindu-se examenul de Bacalaureat din acest an. Invitată la o emisiune din cadrul TVR, aceasta a adus în discuţie rezultatele elevilor şi necesitatea dezvoltării filierii tehnologice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Educaţiei a declarat recent că „orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le prespune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa şcolară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele şcolare pe diferite tipuri şi profile de învăţământ. Ce fac cu aceste cunoştinţe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învăţam. Şi de aceea îndreptarea modalităţii de predare şi către utilitatea acelor cunoştinţe cred că ar face şi lecţia mai atractivă şi deopotrivă elevii ar înţelege de ce trebuie să înveţe, la ce le sunt utile cunoştinţele”, a spus Ecaterina Andronescu despre Bacalaureat, la TVR.

 
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut această declaraţie în rubrica #TemaZilei din Jurnalul TVR, despre rezultatele modeste de anul acesta, la Bacalaureat.
 
     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: