VIDEO Dascăli-pericol pentru copilul tău / Afară cu bătăuşii din şcoli!

VIDEO Dascăli-pericol pentru copilul tău / Afară cu bătăuşii din şcoli!

Nuţica Crăciun (Arad) spune că nu şi-a bătut elevii ; Simona Blându (Craiova) recunoaşte că este severă la ore

Isterie, violenţă, probleme cu alcoolul sau seducţie - sunt câteva dintre problemele profesorilor pe mâna cărora ar putea ajunge elevii. Pentru profesorii problemă, sancţiunile se lasă aşteptate. Psihologii spun că un copil abuzat va deveni un adult agresiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îşi tratează elevii ca pe fiinţe inferioare, îi înjură, transformă cursurile în sesiuni de batjocură şi, dacă li se oferă ocazia, îi mai şi „altoiesc" pe obraznicii care stau în bănci - aşa arată activitatea de zi cu zi a unor profesori din şcolile şi liceele din Banat. Samariteanca Novac, elevă în clasa a VI-a, a stat la spital trei zile, după ce diriginta ei, Nuţica Crăciun, i-a rupt mâna.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a declarat că profesoara care a lovit-o pe fetiţă nu este la prima abatere de acest gen. „Anul trecut, profesoara Nuţica Crăciun a avut un comportament similar la Liceul «Vasile Goldiş», unde de altfel i s-a desfăcut contractul de muncă pe cale judecătorească", a declarat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct.

Nuţica Crăciun a contestat decizia. Colegiul de disciplină al Ministerului Educaţiei i-a dat dreptate. Profesoara de 35 de ani a predat apoi la Şcoala Generală numărul 2 din Arad, unde nu i-au trebuit decât câteva luni pentru a isca scandaluri şi acuze din partea părinţilor.

La 4 martie, profesoarei Nuţica Crăciun i-a fost desfăcut contractul de muncă. Decizia a fost luată de către consiliul profesoral al Şcolii Generale nr. 2, în baza recomandării făcute de comisia de anchetă care a verificat acuzaţiile aduse profesoarei.

Dascălul bătăuş

Nu la fel de simplă a fost rezolvarea în cazul unei învăţătoare din localitatea Bucova, judeţul Caraş-Severin.

Părinţii unor elevi au reclamat că odraslele lor sunt bătute de învăţătoarea şcolii, Elena Bugnar. Deşi acuzaţiile formulate la adresa cadrului didactic au fost numeroase, iar părinţii au ameninţat că nu-şi mai lasă copiii la şcoală, comisia Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin a scos-o nevinovată pe femeie, care încă mai predă la şcoala de stat.

Bătut pentru un bulgăre de zăpadă

Simona Blându, profesoară de limba franceză la Şcoala Generală nr. 30 din Craiova, a lovit un copil de clasa a cincea peste faţă, chiar în timpul orelor, acuzându-l că a dat cu bulgări de zăpadă în maşina sa.

Alexandru Teodorescule-a povestit părinţilor despre bătaia încasată, iar aceştia au mers de urgenţă să ceară socoteală conducerii unităţii de învăţământ.

„A intrat peste mine în clasă şi m-a bătut. Mi-a zis că i-am lovit maşina cu un bulgăre de zăpadă, dar eu nu am făcut acest lucru. Acum câteva zile am mai primit o bătaie că am lăsat geamul deschis", a povestit copilul. Directoarea Ana Negrini a recunoscut că nu cunoaşte prea bine cadrul didactic acuzat de violenţă. 

Seducţie la liceu

Alin Cioară (foto), profesor de matematică la liceul din Brad, Hunedoara, a fost acuzat că ar fi avut o relaţie cu Lorena Hurdea, una dintre elevele sale de clasa a IX-a.

Povestea dintre cadrul didactic cunoscut pentru problemele pe care le avea cu alcoolul şi adolescentă a ieşit la iveală la începutul anului, când fata a fost găsită spânzurată.

Cunoscuţii au pus gestul Lorenei pe seama dezamăgirii în dragoste, iar profesorul a fost internat la psihiatrie. În prezent, acesta s-a întors la catedră. Conducerea vaşteaptă decizia procurorilor pentru a lua măsuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările