VIDEO Aplicaţia soft care cizelează caracterul elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel internaţional, comunitatea educaţională începe să recunoască faptul că sistemul tradiţional de învăţământ ar putea fi ineficient când vine vorba de dezvoltarea caracterului copiilor.

Sumedenia de teste standardizate şi cursurile speciale, de care se lovesc tinerii din ziua de azi la fiecare pas, sunt importante pentru măsurarea nivelului de inteligenţă şi la evaluarea cunoştiinţelor, dar nu prezintă rezultate favorabile pe termen lung. 

Aceste metode tradiţionale nu pot prezice dacă elevul se va transforma într-un adult sănătos şi productiv, fapt ce ar trebui să reprezinte o prioritate pentru sistemul educaţional din orice ţară, informează „Forbes”.

Vestea bună este că inteligenţa nu mai pare să fie neapărat cheia succesului. Un anumit set de calităţi, printre care autodisciplina, optimismul şi perseverenţa, este mai relevant pentru realizarea pe plan academic şi, mai ales, în carieră.

O demonstraţie faimoasă a acestui fenomen, cunoscută ca „experimentul bezea“, s-a concentrat asupra unor copii în vârstă de patru ani stând cu o bezea, într-o cameră goală. Înainte de a-i lăsa singuri pentru 15 minute, cercetătorii le-au spus micuţilor că vor fi răsplătiţi cu încă o bezea, dacă nu o vor mânca pe prima, până ce un membru al echipei de studiu nu se va întoarce.

Mai puţin de 30% s-au abţinut, dar aceia care au făcut acest lucru au luat la examenul SAT (test standardizat de admitere la facultate în SUA - n.r.) cu 210 puncte în plus faţă de cei care s-au dat bătuţi după 30 de secunde.

O companie din San Francisco, numită ClassDojo, a făcut aceste studii cu scopul de a crea o aplicaţie software, pentru a ajuta profesorii în întărirea şi construirea trăsăturilor de caracter, corelate cu succesul.

Fondat de experţii britanici Sam Chaudhary şi Liam Don, principiul produsului este simplu: studenţii, reprezentaţi de avatare drăguţe, inspirate din filmul de animaţie „Despicable Me“, primesc puncte pentru comportamentul indicat de profesor, cum ar fi participare, perseverenţă, ajutor sau spirit de conducere.

Prin afişarea sistemului de punctare pe un ecran-proiector, dascălii pot utiliza un „smartphone“ sau propriul calculator pentru a acorda puncte, în timpul instructajului, celor care şi-au făcut tema sau au contribuit cu un comentariu interesant.

„Am analizat cele mai bune practici în comportament, le-am preluat pe acelea şi am încercat să le codificăm“, a explicat Chaudhary, citat de „Forbes”.

Compania a mai apreciat că profesorii care folosesc ClassDojo au înregistrat o creştere între 40% şi 90% în comportamentul pozitiv şi o scădere de 50-80% în incidentele de natură negativă

Pe măsură ce profesorii lucrează cu acest software, fiecare punct este colectat şi înscris în analele lor, pentru a fi împărtăşite rezultatele cu părinţii.

Distribuit gratuit pentru o perioadă de zece luni de probă, ClassDojo este mometan utilizat de aproape 200.000 de profesori şi de trei milioane de studenţi din 30 de state federale de pe teritoriul american.
 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite