Unsprezece medalii, dintre care şase de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2014

Unsprezece medalii, dintre care şase de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2014

Olimpicii internaţionali la Chimie, care au obţinut cea mai bună performanţă a României, premiaţi la GuvernFOTO: Facebook/Remus Pricopie

Olimpicii români au obţinut unsprezece medalii (şase medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz), la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 - 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă).

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1) Chimie: medalii de aur - Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint - Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

2) Matematică: medalie de aur - Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint - Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz - Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

3) Informatică: trei medalii de aur - Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

4) Fizică: două medalii de argint - Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Lotul olimpic revine în ţară vineri seară.

citeste totul despre: