Un inspector şcolar adjunct acuză: „Degringolada de la nivelul ministerului, mai acută ca niciodată!”

Un inspector şcolar adjunct acuză: „Degringolada de la nivelul ministerului, mai acută ca niciodată!”

Un inspector şcolar general adjunct de la Inspectoratul Judeţean Dolj acuză ministerul Educaţiei de un management deficitar şi numeroase derapaje care „creează efecte stres şi panică în rândul tuturor”.

Inspectorul şcolar şi fost director de liceu, Nicu Cotescu, trece în revistă numeroasele măsuri ineficiente pe care Ministerul Educaţiei Naţioale (MEN)le-a pus în practică în ultima perioadă. Acesta enumeră ordinele date de către minstrul Educaţiei şi retrase ulterior, ordinele date şi nepublicate in Monitorul oficial, planul de şcolarizare nepublicat, „ce a depăşit toate termenele posibile destabilizând atât încadrarea personalului didactic, cât şi orientarea elevilor aflaţi în prag de examen”, arată Cotescu în postarea de pe pagina personală de Facebook. 
 
Acesta preciează şi cum „elevii de clasa a VIII-a au spus adio brosurii de admitere ce avea ca scop pregatirea elevilor pentru admiterea la liceu, cel mai important pas în alegerea carierei profesionale pentru următorii ani” dar aminteşte şi despre derapajele de la prevederile Legii educaţiei şi derapajele de la metodologii. „Ultimul exemplu se referă la înscrierea la examenul pentru susţinerea Evaluării Naţionale, prin încălcarea art 16 (1) din Anexa 2 la OMECTS 4801/2010 care menţionează că, ,,La Evaluarea Naţionala se pot înscrie absolvenţii clasei a VIII-a...”, deci se pot înscrie, nu îi înscrie secretariatul unităţii obligatoriu, fără cerere. Deci se mai respectă un Ordin? Art 16(4), la care ar face referire MEN, mentioneaza unde se inscrie absolventul..., dar daca vrea, zic!”, mai spune Cotescu. 
   
În plus, inspectorul consideră că documentul de viziune propus de către Ministerul Educaţiei reprezintă „o propunere de formă fără fond, neacceptată, care duce la nemulţumiri şi reacţii dure din partea tuturor”, a mai arătat Cotescu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: