Un centru privat din Capitală legalizează meditaţiile pentru Bac şi facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şedinţă de pregătire alături de alţi trei-patru elevi costă 50 de lei
O şedinţă de pregătire alături de alţi trei-patru elevi costă 50 de lei

Elevii care vor să se pregătească din timp pentru Evaluarea Naţională, Bacalaureat şi pentru admiterea la facultate şi caută o alternativă la meditaţiile clasice pot face pregătire cu profesori de la colegii din Bucureşti cum ar fi „Goethe”, „C. A. Rosseti” sau cu profesori de la Universitatea Politehnică şi ai Academiei de Studii din Bucureşti la un centru privat din Capitală – „Centru Pregătire Bac” (CPB).

Proiectul a început acum un an şi jumătate, iar primii aproximativ 30 de copii meditaţi au dat Bac-ul în vara aceasta şi 98% au promovat, a explicat pentru adevarul.ro Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului de pregătire pentru Bac.

„Cu resurse limitate, am încercat să schimbăm ceva. Meditaţiile şi pregătirea nu sunt acelaşi lucru. Daca 85% din copii fac meditaţii, de ce 50% pică Bacul? Poate că ceva nu merge. Ne-am gandit să adunăm un grup de oameni care gândesc la fel, iar vocea lor să fie auzită“, susţine Cazacu.

„CPB oferă o abordare individuală a elevului, folosind metode educaţionale adaptate fiecărui copil în funcţie de nivelul său de pregătire. Pregătim elevi pentru toate materiile care se dau la Bac în grupe de câte trei-patru copii, în 36 de şedinţe, adică o şedinţă pentru fiecare materie pe săptămână. Desigur, dacă nivelul de pregătire este slab, se pot face şi mai multe meditaţii. Iar o şedinţă costă 50 de lei”, a explicat managerul pentru adevarul.ro.

Managerul a mai precizat că cei care predau sunt profesori de la licee de elită din Capitală, precum Liceul German „Goethe“ sau Liceul Teoretic „C. A. Rosetti”, dar şi de la Universităţile Politehnică şi Academia de Stduii Economice din Bucureşti, pentru cei care vor să intre la facultate. 

Majoritatea elevilor care fac pregătire la acest centru au ales matematica, engleza, romana şi biologia.

De asemenea, părinţii pot să opteze şi pentru meditaţii de pregatire pentru Evaluarea Naţională, pentru admiterea la facultăţile de Medicina şi de Drept, precum şi ore de consiliere în carieră.

Cazacu a mai punctat nevoia esenţială de consilieri şcolari, în special pe probleme de carieră, fiindcă pierdem talente nedescoperite. ƒ„Copii cu înclinaţii spre marketing, spre exemplu, fac inginerie fiindcă aşa le spun părinţii care sunt la fel de dezorientaţi poate cât sunt copiii în alegerea unei facultăţi“, spune acesta.

Andreea Perşunaru, psiholog clinician atrage atenţia că „sunt situaţii când părinţii cred că au un copil cu autism dacă el nu vorbeşte la fel de mult ca ceilalţi copii“, deci e nevoie de consiliere pe partea aceasta. „De multe ori, ceea ce părintele crede că este o boală, este de fapt o problemă comportamentală. Părinţii ignoră unele comportamente cum ar fi agresivitatea, când ar trebui să fie atenţi la semnele pe care le dau copiii“, susţine Perşunaru.


SONDAJ Peste 30% din elevi şi părinţi cred că există corupţie în şcoli şi licee. Aproape jumătate au dat bani şi cadouri

Un sondaj realizat în această vară în cadrul proiectului Ministerului Educaţiei de prevenire a corupţiei în sistemul de educaţie arată că atât elevii, cât şi părinţii admit existenţa acestui fenomen, că au dat bani sau cadouri profesorilor, dar şi pentru fondul clasei, şi că salariile mici sunt principala cauză a corupţiei în rândul dascălilor.

Cum vrea ISJ Cluj să crească promovabilitatea la BAC pentru elevii din seriile anterioare: meditaţii gratuite din timpul anului şcolar

Conducerea Inspectoratului Şcolar Cluj a găsit o metodă inedită de a mări promovabilitatea la Bacalaureat: ajutându-i pe elevii din seriile anterioare să-şi ia examenul de maturitate prin pregătiri gratuite care vor începe din octombrie.

Meditaţii gratuite pentru elevii ialomiţeni care n-au promovat Bacalaureatul în prima sesiune

Pregătirile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2013 au intrat în linie dreaptă la Slobozia. Profesorii îi aşteaptă pe absolvenţii care nu au trecut în prima sesiune la meditaţii gratuite.

Meditaţii adevarul.ro pentru Bacalaureat 2013 şi Capacitate 2013

Elevii care au învaţat pentru examenele de Bacalaureat 2013 (10 iunie – 5 iulie) şi Capacitate 2013 (25 – 27 iunie) vor putea accesa începând de vineri, în secţiunea de Educaţie a site-ului adevarul.ro, lecţii video în care profesorii din liceele de top explică modul de rezolvare a subiectelor la principalele materii de examen, oral şi scris.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite