Trei medalii de argint şi două menţiuni speciale, la participarea în premieră a României la Olimpiada de Fizică a Asiei

Trei medalii de argint şi două menţiuni speciale, la participarea în premieră a României la Olimpiada de Fizică a Asiei

Lotul României pentru Olimpiadă Internaţională de Fizică.        FOTO: eMAG

Lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de argint şi două menţiuni la prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei, care a avut loc în perioada 11-18 mai, în Singapore.

Dan Ştefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Creţu (clasa a X-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală, au câştigat cele trei medalii de argint. 

Dan Ştefan Eniceicu a primit şi premiul special pentru reaizarea celui mai creativ experiment

Cele două menţiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi lui Ioan Ignat (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa).

Aflată la a XV-a ediţie, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiţie destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic.

Participarea României reprezintă o premieră, invitaţia adresată ţării noastre fiind o recunoaştere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanţele reuşite de-a lungul anilor la Olimpiada Internaţională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa şi se clasează printre primele 5 în lume.

Echipa României, cea mai bună la Chimie

Elevii români au obţinut locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Rusia. În total, elevii români au obţinut şapte medalii - cinci de aur, una de argint şi una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiţie. Ţara gazdă a ocupat locul doi în cadrul competiţiei, cu trei medalii de aur, informează Ministerul Educaţiei.

De asemenea, doi elevi, de la două colegii din ţară, au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Filosofie, desfăşurată în Lituania, la Vilnius. Elevii au obţinut o medalie de aur şi o menţiune.


Pe aceeaşi temă:

Elevii români, cei mai buni la chimie. România a ocupat locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

 

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: