Trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie

Trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie

Medaliaţii români la o altă competiţie de anul acesta, Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev"   FOTO: Ministerul Educaţiei

Participarea elevilor români la a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 15 - 24 iulie 2013, la Moscova, a îmbogăţit palmaresul ţării noastre cu trei medalii de argint şi o medalie de bronz, a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medaliată cu argint şi la ediţia precedentă, Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit aceeaşi performanţă şi în acest an. 

Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu). 

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

La competiţia din acest an au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări. 

Olimpicii români se întorc în ţară joi, 25 iulie, ora 1.50 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via Praga).

În luna aprilie, lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.


Şase medalii pentru olimpicii români la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.

PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia: au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

Guvernul îi premiază pe elevii de 10 la Bac, în timp ce pe olimpicii din 2010-2011 i-a "uitat"

Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri că îi va premia cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureatul din acest an. Asta în timp ce olimpicii internaţionali ai ţării din 2010 -2011 rămân în continuare nerecompensaţi.

Olimpicii români au luat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Olimpici români de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au câştigat cinci medalii, două de aur şi trei de argint, la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Rezultate de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Informatică

Olimpicii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz de la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc la Brisbane, Australia, în perioada 6 - 13 iulie 2013. Toţi participanţii din România se întorc în ţară cu medalii.

Cei care nu sunt aşteptaţi la aeroport, deşi se întorc cu medalii: olimpicii la fizică, matematică şi informatică

Olimpicii români la informatică, fizică şi matematică s-au dus în această perioadă la Olimpiadele Internaţionale ale disciplinelor lor. Tinerii informaticieni au cucerit patru medalii, în timp ce lotul de fizică termină mâine, iar lotul de matematică va pleca pe 18 iulie în Columbia. Înainte de plecarea lor, adevarul.ro a discutat despre aşteptările lor şi dorinţele privind sistemul educaţional românesc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: