Test pentru covid-19, la cerere. Cât costă şi unde-l poţi face

Test pentru covid-19, la cerere. Cât costă şi unde-l poţi face

Teste de diagnostic pentru COVID-19 pot fi făcute, la cerere, în clinici private Foto Shutterstock

Unele ţări europene au început să condiţioneze intrarea pe teritoriul lor fără carantină de efectuarea în prealabil a unui test pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19. În România, testele de diagnostic la cerere pot fi făcute la mai multe clinici private, la preţuri destul de mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii care vor să plece în vacanţă într-o ţară europeană şi li se cer teste COVID-19, pot face această analiză medicală în clinicile private din România. 
 
Testul care pune diagnosticul de COVID-19 este RT- PCR. Astfel de teste sunt disponibile, la cerere, în mai multe reţele de sănătate şi clinici private, la preţuri asemănătoare. 
 
Astfel, reţeaua Synevo efectuează restări RT-PCR în 31 de centre din 25 de oraşe din ţară.
 
În prealabil este nevoie de o programare, iar aceasta poate fi făcută de luni până vineri  în intervalul 7.00-18.00, iar prelevarea probelor se face printr-un simplu exudat nasofaringian. 
 
Costul unui test este 285 de lei şi rezultatele vin în maximul 72 de ore de la momentul recoltării. Rezultatele pot fi disponibile online şi trimise şi DSP-urilor, potrivit normelor în vigoare, fie că sunt negative, fie că sunt pozitive. 
 
„Synevo continuă să susţină eforturile autorităţilor, ca parte a programului naţional de testare SARS-COV-2. Ne adresăm prin acest serviciu pacienţilor asimptomatici, celor care au o suspiciune sau persoanelor cărora li se solicită testul din diverse motive. Recoltarea probelor pentru testul Real Time PCR în reţeaua Synevo va contribui la îmbunătăţirea accesului la servicii de diagnostic specific în situatia pandemiei COVID-19 şi la o mai bună cunoaştere a situaţiei epidemiologice la nivel naţional”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.
Centre Synevo în care sunt disponibile testele RT-PCR sunt amplasate în oraşele: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

Testele se fac doar persoanelor fără simptome

Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat, la rândul ei, că a deschis un program de testare la cerere pentru RT-PCR. 
 
„Ştim cât este de important să găseşti răspunsul atunci când ai o suspiciune. De aceea, ne bucurăm să anunţăm faptul că aceşti pacienţi se vor putea testa, la cerere, pentru diagnosticarea COVID-19, în locaţiile noastre. Am extins capacitatea de testare pentru anticorpii IgM şi IgG, astfel că putem să oferim pacienţilor care s-au întrebat dacă au fost infectaţi posibilitatea de a vedea dacă au avut într-adevar virusul şi dacă au dezvoltat anticorpi”, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria. 
 
Programările se pot face, zilnic, în clinicile reţelei în intervalul orar 12.00-16.45, costul unui test fiind de 340 de lei. Rezultatele vin în maximum 72 de ore de la recoltare. Sunt admise la recoltare doar persoanele care nu au simptomatologie sugestivă. 
 
Clinicile Intermedicas Concierge Medical şi Policlinica Sala Palatului, membre ale Asociaţiei Medicilor Independenţi, efectuează teste COVID-19 la preţul de 350 de lei. 
 
Este nevoie de o programare prealabilă, iar rezultatele sunt gata în 1- 3 zile lucrătoare şi trimise prin e-mail. 

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, pacientul va fi contactat de către un medic şi ajutat să gestioneze situaţia. 

Grecia cere teste „negative”

Turiştii care ajung în Grecia sunt nevoiţi să prezinte un test cu rezultat ”negativ” la COVID-19 înainte să intre în ţară pe la punctul Kulata-Promachonas, singurul funcţional,  a anunţat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Este obligatoriu ca testul să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, au mai spus autorităţile greceşti. Această măsură urmează să intre în vigoare de la marţi, 14 iulie, la ora locală 6.00 (şi ora României). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: