„Tentativă de fraudă” la concursul pentru postul de director la Colegiul Gheorghe Şincai din Bucureşti. Un membru al comisiei a chemat Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un membru al comisiei de evaluare în proba de interviu pentru postul de director de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti a chemat poliţia pentru a reclama o tentativă de fraudare a examenului.

Instituţia a publicat vineri, 26 noiembrie, situaţia rezultatelor la concurs şi a menţionat în dreptul colegiului din Sectorul 4 „concurs suspendat”. Era prima situaţie de acest fel la nivelul acestui concurs de angajare pentru directorii de şcoli, licee şi grădiniţe, potrivit Edupedu.

Una dintre candidatele pentru postul de director primise o notă insuficientă pentru a promova concursul, însă aceasta a fost anulată sâmbătă, când sintagma „concurs suspendat” a fost înlocuită fără nicio explicaţie din partea Inspectoratului Şcolar cu „reprogramat” pentru toţi candidaţii.

Inspectoratul Şcolar din Bucureşti anunţa marţi că suspendă concursul de directori la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti. Miercuri, în ultima zi în care se poate da concursul, conform calendarului oficial, comisia s-a reunit pentru a relua intervievarea candidaţilor. 

Un membru al acesteia, Tudor Dobrescu, reprezentant al Consiliului Local Sector 3, a declarat pentru Edupedu.ro că a sunat la 112 pentru a reclama fraudarea examenului, după ce candidata care primise iniţial notă insufiecientă s-a prezentat pentru reevaluare. 

El a atras atenţia că reevaluarea acesteia nu ar fi valabilă: „Am refuzat să particip la această activitate. Am sunat la 112 să reclam fraudarea examenului”, a afirmat Tudor Dobrescu pentru sursa menţionată.

Ulterior, Dobrescu a spus că intenţionează de asemenea să redacteze o reclamaţie la DNA pe tema acestui caz.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite