Telekom România a câştigat licitaţia de peste 165 de milioane de lei pentru platforma naţională de internet WI-FI în şcoli

Telekom România a câştigat licitaţia de peste 165 de milioane de lei pentru platforma naţională de internet WI-FI în şcoli

Un consorţiu condus de Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a fost desemnat câştigătorul controversatei licitaţii de peste 165 de milioane de lei pentru platforma naţională de internet wireless în şcoli, potrivit unui anunţ publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

Firmele trebuie să informatizeze în următorii 2 ani minim 2.000 de şcoli şi să doteze cu echipamente wireless 4.500 de unităţi gimnaziale, conform hotnews.ro. 

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC) a publicat miercuri în SICAP numele firmelor care au câştigat controversata licitaţie de peste 165 de milioane de lei pentru crearea unei platforme naţionale de internet wireless în şcoli, respectiv: 
Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote, având ca subcontractanţi pe Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) şi Croatian Telekom - terţ susţinător).

De notat că acţionarul majoritar al Nova Tech Integrated Solutions este Andrei Cruceru, care anterior a fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, potrivit Profit.ro. Conform publicaţiei, Nova Tech Integrated Solutions a fost înfiinţată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu - 5% şi Liviu Mircea Uruc - 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă, potrivit informaţiilor vehiculate în presă, mai arată hotnews.ro.

Ce trebuie să facă, în următorii 2 ani, firmele care au câştigat licitaţia

Platforma naţională integrată de tip campus va asigura, cu prioritate în şcoli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir (wireless, în tehnologie Wi-Fi), la reţele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet, se precizează în documentaţia de licitaţie.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 1) crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie la minim 2.000 de şcoli, 2) dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de unităţi gimnaziale cu echipamente wireless, 3) creşterea ponderii profesorilor ce utilizează internetul prin wireless-campus la 15% la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: