Târg de licee străine, în acest weekend, în Bucureşti

Târg de licee străine, în acest weekend, în Bucureşti

Printre participanţi, vor fi şcoli din Marea Britanie, SUA, Olanda şi Canada       FOTO: Marian Iliescu

Târgul de licee străine "World Education Fair" va avea loc în acest weekend (6-7 decembrie), la hotelul Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 11.00 şi 16.00, intrarea fiind liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentaţii a peste 35 de şcoli gimnaziale, colegii şi centre de limbi străine din Anglia, Elveţia, Scoţia, Germania, Portugalia, Olanda, SUA şi Canada, vor participa weekendul acesta la târgul "World Education" din Bucureşti, pentru a-şi prezenta programele de studiu şi bursele pentru anul 2015. 

Târgul se adresează familiilor cu copii între 7 şi 18 ani, se arată într-un comunicat de presă World Education Fair.

Printre participanţi, vor fi şcoli din Marea Britanie, SUA, Olanda şi Canada, care vor veni pentru prima dată în România dar şi şcoli de renume ce revin la târgul World Education. 

Printre şcolile reprezentate vor fi CATS College, unde a studiat campionul mondial în Formula 1 Lewis Hamilton şi Cardiff Sixth Form College, ce ocupă primul loc în clasamentul The Independent pentru 2014, Top 100 colegii britanice.

În prezent, taxele percepute pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 şi 35.000 de GBP pentru şcolile britanice, între 19.000 şi 35.000 de euro pentru restul ţărilor din Europa, taxele cele mai ridicate rămânând cele din Elveţia - între 70.000 CHF – 75.000 CHF.

Burse şi reduceri la taxele de şcolarizare

Pentru prima oară însă vor fi acordate şi burse de pana 100% din taxa de şcolarizare elevilor cu rezultate academice deosebite la două dintre şcolile de top - Cardiff Sixth Form College din Marea Britanie şi Aiglon College din Elveţia. Caterham School, una dintre şcolile de elită din Marea Britanie, oferă burse ce reduc taxele de şcolarizare cu un procent cuprins între 5% şi 30%.

Chase Grammar School va reduce taxa anuală până la 16000 de lire sterline pentru elevii cu rezultate excelente la testele de admitere. Şcoala elveţiană Institut auf dem Rosenberg, va oferi o reducere a taxelor de şcolarizare de la 10% până la 50%.

Elevii pot opta şi pentru o tabără de limbi străine, preţurile pentru un curs de două săptămâni pornind de la 1.200 - 1.400 de lire sterline/euro pentru un curs de două săptămâni.


REPORTAJ World Education Fair. Unde pleacă românii la studii în străinătate. Pe urmele lui Tony Blair, la facultate

FOTO Târg de tabere şi licee private de elită din străinătate, în Capitală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările